“Amerikanerne er på vores side”: Al-Nusra leder

Amerikanske våben bliver leveret til Jabhat Al-Nusra af regeringer, som Washington støtter, fortalte en militær leder til tysk avis, og tilføjer, at amerikanske instruktører var i Syrien for at undervise i, hvordan man bruger det nye udstyr.

“Ja, amerikanerne støtter oppositionen (i Syrien), men ikke direkte. De støtter de lande, som støtter os. Men vi er ikke endnu tilfredse med denne støtte,” sagde Jabjat al-Nusra gruppeleder Abu Al Ezz i et interview med avisen Kölner Stadt-Anzeiger fra den ødelagde syriske by Aleppo.

Juergen Todenhoefer’s video på Facebook

Ifølge den militære leder, burde de militante modtage mere “sofistikerede våben” fra deres støtter, for at vinde over Syriens regering.

“Kampen er vanskelig. Regimet er stærkt og får støtte fra Rusland,” forklarede han. Al Ezz sagde, at Jabhat Al-Nusra “har vundet kampe takket være TOW raketter. På grund af disse raketter opnåede vi en balance med regimet. Vores kampvogne kom fra Libyen via Tyrkiet, sammen med (BM-21) multiple raketstyr,” sagde han.

Regeringsstyrkerne har en fordel på grund af deres luftvåben og missilaffyringsramper, men “vi har de amerikanske TOW missiler, og situationen er i nogle områder under kontrol,” tilføjede Al Ezz.

Da han blev spurgt, om TOW-missilerne oprindeligt var tiltænkt Jabhat Al-Nusra, eller om gruppen havde fået dem fra den moderate Free Syrian Army, gjorde jihadisten det klart: “Nej missilerne var givet direkte til os.”

Han sagde også, at da Jabhat Al-Nusra var “belejret, havde vi officerer fra Tyrkiet, Qatar, Saudi Arabien, Israel og Amerika her…Eksperter i brugen af satelliter, raketter, rekognoscering og varmefølsomme sikkerhedskameraer.”

Journalisten spurgte specielt om de amerikanske instruktører virkelig var tilstede hos jihadisterne og Al Ezz svarede: “Amerikanerne er på vores side.”

Han sagde også, at Jabhat Al-Nusra har været betalt for at opnå specifikke militære mål under den syriske konflikt.

“Vi fik 500 millioner syriske pund (cirka 2,3 millioner dollars) fra Saudi Arabien. For at indtage infanteriskolen i Al Muslimiya år tilbage modtog vi 1,5 millioner kuwaitiske dinarer (cirka 500.000 dollars) og Saudi Arabien 5 millioner dollars,” sagde Al Ezz.

“Israel giver os støtte nu, fordi Israel er i krig med Syrien og med Hisbollah,” sagde Al Ezz.

Også vesten “banede vejen” for, at jihadister kommer til Syrien, ved at “vi har mange kæmpere fra Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Amerika, fra alle de vestlige lande,” sagde den militære leder.

“Al-Nusra bruger våbenhvile til at omgruppere, forberede nye angreb”

I interviewet bekræftede han påstande fra Moskva og den syriske regering, at de militante bruger den syriske våbenhvile, godkendt af Rusland og USA den 9. september, til at forberede en ny offensiv.

“Vi anerkender ikke våbenhvilen. Vi vil omgruppere vores grupper. Vi vil foretage det næste overvældende angreb mod regimet om få dage. Vi har omgrupperet vores styrker i alle provinser, inklusiv Homs, Aleppo, Idlib og Hama,” sagde Al Ezz.

Han sagde, at Jabhat Al-Nusra ikke ville lade lastvogne med humanitær hjælp komme ind i Aleppo “så længe regimet (deres styrker) er langs Castello vejen, i Al Malah og i de nordlige regioner.”

“Regimet må trække sig tilbage fra alle disse områder, og vi vil lade lastbilerne komme ind. Hvis en lastbil alligevel kører ind, vil vi anholde chaufføren,” sagde han.

Ideen om en overgangsregering støttes heller ikke af Jabhat Al-Nusra, sagde den militære leder.

“Vi accepterer ingen fra Assad-regimet eller den frie syriske hær, som er beskrevet som moderate. vores mål er at vælte regimet og etablere en islamisk stat i overenstemmelse med den islamiske sharia,” sagde han.

Med hensyn til folkene, som repræsenterer den syriske opposition ved Geneve forhandlingerne, sagde Al Ezz, at “disse folk er svage, de har har fået en masse penge. De har solgt sig selv.”

“Der er lejesoldater i Syrien, Alloush kæmper med Al Nusra-Front,” sagde han om Mohammed Alloush, en leder i Jaysh al-Islam gruppen, en del af den syriske oppositions forhandlingskomite (HNC) i fredsforhandlingerne. “Gruppen, som blev huset i Tyrkiet og som blev til den Frie Syriske Hær, var en del af Al Nusra-Front.”

Den militære leder bekræftede åbent, at Jabhat Al-Nusra “er en del af Al Qaeda,” terrornetværket ansvarlig for 9/11 angrebene.

“Faktisk var vi i en gruppe sammen med Islamisk Stat (IS, tidligere ISIS/ISIL). Men den Islamiske Stat har været brugt i overenstemmelse med interesserne og politiske formål af de store magter, som Amerika, og gruppen har fjernet sig fra vores principper. De fleste IS ledere arbejder med efterretningstjenester, og det er nu klart for os. Vi, Jabhat Al-Nusra, har vores egen kurs,” sagde Al Ezz.

Interviewet med Jabhat Al-Nusra’s militære leder var optaget i et stenbrud i Aleppo den 19. september af Kölner Stadt-Anzeiger journalist Jurgen Todenhofer på hans syvende rejse til krigshærgede Syrien.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.