Syrisk krigsrapport – 20. april 2018: Operationer i det sydlige Damaskus, østlige Qalamoun

Syrisk krigsrapport – 20. april 2018: Operationer i det sydlige Damaskus, østlige Qalamoun

Den 19. april lancerede den syriske arabiske hær (SAA) og dens allierede, støttet af det syriske luftvåben, en militær operation mod ISIS i Yarmouk-flygtningelejren og al-Hajar al-Aswad-distriktet i det sydlige Damaskus. SAA involverede også artilleri og raketaffyringsramper for at støtte angrebet.

Udviklingen kom efter forhandlinger om en eventuel tilbagetrækning af ISIS-medlemmer fra området til den østlige Homs-ørkenen, der brød sammen. Men ifølge lokale kilder har ISIS-medlemmerne i Yarmouk stadig chancer for at acceptere en tilbagetrækningsaftale.

Samme dag overgav militante i den største østlige Qalamoun-lomme sig til SAA og accepterede en aftale, hvorunder de vil kunne trække sig tilbage til de militant-holdte dele af Aleppo og Idlib-provinserne eller afvikle deres retlige status. Militante begyndte allerede at overdrage deres tunge våben, herunder et par kamptanke. Evakueringsprocessen er fastsat til at blive startet den 20. april.

Med befrielsen af ​​østlige Qalamoun og det sydlige Damaskus vil SAA være i stand til at frigøre en stor styrke til yderligere operationer mod militante over hele landet. Et af de centrale problemområder er det sydlige Syrien, hvor ifølge russiske militære og diplomatiske kilder forbereder Hayat Tahrir al-Sham (tidligere Jabhat al-Nusra) og dens allierede forbereder sig på at indlede et stort fremstød for at indtage byen Daraa.

Ifølge det russiske forsvarsministeriums tv-kanal Zvezda modtager militante aktivt støtte via korridorer, der er etableret i de militante områder på de syrisk-israelske og syrisk-jordanske grænser. Den anslåede styrke af militante er 12.000 medlemmer med hundrede stykker militært udstyr, tungt artilleri og raketaffyringsramper.

I midlertid beskyldte det amerikanske udenrigsministerium Damaskus og Moskva for at forhindre OPCW-missionen i at undersøge stedet for det påståede kemiske angreb i Douma.

Til gengæld sagde det russiske udenrigsministerium, at syriske tropper har fundet “containere med klor” fra Tyskland og “røggranater”, der er produceret i den britiske by Salisbury i de frigjorte områder i østlige Ghouta. Den region, hvor det påståede kemiske angreb fandt sted i Douma den 7. april.

Syrien har afleveret til Rusland to krydsermissiler, der ikke eksploderede efter det seneste amerikanske ledede angreb på landet, rapporterede det russiske statslige pressemeddelelse, TASS, som citerede en kilde i det syriske forsvarsministerium. Ifølge rapporten blev missiler sendt til Rusland i god stand med fly den 18. april.

Det russiske forsvarsministerium har endnu ikke kommenteret denne rapport.

Den 14. april gennemførte USA, Storbritannien og Frankrig et massivt missilangreb på syriske mål. Ifølge Pentagon ramte alle 105 affyrede missiler deres mål. Til gengæld siger det russiske forsvarsministerium, at 71 missiler blev skudt ned.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.