Syrisk krigsrapport – 24. april 2018

USA bygger ny base, forbereder sig til næste fase af konflikten.

Den 23. april ødelagde de israelske forsvarsstyrker (IDF), ifølge lokale kilder, et artilleristykke af den syriske arabiske hær (SAA) med et missil nær byen al-Kawm i det sydlige Syrien. IDF bekræftede rapporterne og retfærdiggør deres handling med at sige, at en mortergranat fra Syrien var faldet i det israelske område.
Samme dag afviste SAA tre separate angreb fra Hayat Tahrir al-Sham-militante i nordvestlige Aleppo og inde i Rastan-lommen. De militante havde øget deres aktivitet i hele Syrien, da SAA-operationen mod ISIS i det sydlige Damaskus gik ind i sin aktive fase.
ISIS-lommen i Yarmouk-flygtningelejren smuldrer langsomt, men det er stadig en kompliceret kamp for SAA og dens allierede. Det syriske militær har udsendt nogle få palæstinensiske pro-regeringsmilitser, herunder Liwa al-Quds, til at operere mere succesfuldt i dette hovedsalig mest palæstinensisk befolkede område.
For nylig har regeringstropper befriet distriktene Al-Barradi og Al-Barradat, samt Da’boul-gaden. Krigsfly fra det syriske luftvåben og SAA’s artilleri har lige ødelagt en stor del af ISIS-forsvaret der.
Ifølge lokale kilder sigter det syriske militær på at opdele lommen i to dele og isolere det ISIS-holdte område.
Amerikanske soldater, der er ved at begynde at trække sig tilbage i henhold til Trump-administrationen, opretter en ny militærbase i området mellem Tell Baydar og Tell Tamr i det nordlige Syrien. Den militære base omfatter en flyveplads på omkring 1,5 km og ifølge rapporter vil kunne huse omkring 1.200 soldater.
Frankrigs præsident Emmanuel Macron sagde den 22. april, at Frankrig vil forsøge at opbygge et “nyt Syrien” med amerikansk hjælp. Tidligere hævdede Macron, at han havde overbevist præsident Trump om at holde soldater i det krigshægede land.
Den voksende militære tilstedeværelse af den amerikansk ledede koalition i det nordlige Syrien er i tråd med amerikanernes “soft power efforts” med det formål at styrke deres indflydelse og modvirke den russiske og iranske indsats i regionen.
For eksempel offentliggjorde USA’s udenrigsministerium en erklæring om, at der ikke skulle ydes assistance til de områder, der kontrolleres af den syriske regering. Således vil Washington modsætte sig enhver genopbygningsindsats i den befriede, regeringsholdte dele af Syrien og bruge dette som et redskab til politisk indflydelse på situationen.
Samtidig søger USA også at forny det såkaldte Genève-initiativ for Syrien-forhandlingerne, som ikke har opnået noget i løsningen af konflikten siden det blev lanceret. Denne indsats er rettet mod at modvirke Astana-initiativet, der blev lanceret af Tyrkiet, Iran og Rusland.
Konklusion: Den amerikansk ledede koalition udvider sin militære infrastruktur i Syrien og forbereder en ny runde af den diplomatiske militære konflikt over hele landet. Washington overvejer også muligheden for at holde Harry S. Truman Carrier Strike Group i Middelhavet i lang tid. Det er et andet klart politisk skridt med det formål at konsolidere allierede og projicerende magt i regionen, især hvis det amerikanske militær ikke forbereder yderligere angreb mod den syriske regering.

Og rapporten for i dag er netop kommet:

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.