‘YouTube’ fjerner video hyldest til palæstinensisk journalist og andre Gaza-ofre

Tjek denne bevægende hymne til frihed i Gaza. Det begynder med et palæstinensisk barn, der siger “I have a dream, We shall overcome” og et billede af Martin Luther King Jr. og derefter i mange stillbilleder af “Great March of Return” overbringes styrken af ​​den ubevæbnede modstand mod blokaden – herunder drabet på Yaser Murtaja, den palæstinensiske journalist, der var en af ​​seks palæstinensiske journalister skudt af israelske snigskytter den 6. april.

Billedmaterialet er af Sana Kassem, og videoen blev uploaded af Norman Finkelstein i går på YouTube. Sangen er “Wings to Fly” af Susan Boyle. Teksten, der fulgte med videoen, var simpelthen: “En video dedikeret til Gaza’s folk, imens de kæmper for at bryde ud af Israels infernalske fængsler.”

Så tog YouTube den ned i dag, siger Finkelstein, og han og Kassem har nu udgivet den på Vimeo.

May God Bless the People of Gaza from Sana Kassem on Vimeo.

YouTube sendte Finkelstein en meddelelse, der tyder på, at den betragtede videoen som en “sensationel” og “chokerende” tilskyndelse til “vold” eller “farlige aktiviteter”.

Efter gennemgang har vi konstateret, at den overtræder vores retningslinjer. Vi har fjernet den fra YouTube og tildelt en “Community Guidelines strike” eller midlertidig straf til din konto …

Hvis en video indeholder voldeligt eller graphic content, der ser ud til at være sendt ud på internettet på en chokerende, sensationel eller respektløs måde, er det mindre sandsynligt, at det bliver tilladt på YouTube. Vi tillader heller ikke indhold, der har til formål at tilskynde til vold eller tilskynde til farlige aktiviteter.

Finkelstein kommenterer fjernelsen på sit eget websted og satiriserer Youtube’s politik:

Youtube fortsætter dog med at indsende videoer som denne:

og sådan:

“Youtube ønsker besøgende skal vide, at dette ikke var en nem beslutning at tage. Men efter mange timers vanskelige overvejelser konkluderede vi, at mens alle liv er værdige, er nogle liv mere værdige end andre.”

Sana Kassem er en palæstinensisk flygtning, der voksede op i Libanon og arbejder som kemilærer i Athen. Hun har arbejdet sammen med Finkelstein i næsten 10 år, som hans webmaster og administrator af hans sociale medier. “Jeg håber virkelig, at du bruger historien om denne censur til at fremhæve situationen i Gaza. Jeg føler, at det internationale samfund (herunder mig selv) ikke forsvarer nok alle ofrerne i det brutalt fængslede Gaza, “siger hun.

For en tid var denne video, som parodierer Lords sang “Royals” for at fremhæve palæstinensiske forhold også spærret af Youtube for et par uger siden. Nu er den tilbage igen. 

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.