Zuck’s Plan – Censur af kritiske hjemmesider

Kritiske hjemmesider har set et chokerende fald i deres Facebook-trafik. Det er ikke tilfældigt. Det var planen.

I januar 2017, begyndte Facebook at ændre algoritmerne, således at kritiske nyheder ikke længere var så indflydelsesrige. Den britiske journalist Craig Murray er blokeret på Facebook efter at kritisere Israel. Murray er en hårdtslående blogger i de alternative medier med stor troværdighed. Den tidligere britiske ambassadør og allierede med Julian Assange skriver mest  på sin personlige blog, som har i gennemsnit 1,5 millioner besøg om måneden, en forbløffende mængde, som overgår mange mainstream eksperter. Folk værdsætter åbenbart hvad han siger. Facebook går det ikke.

Denne hjemmeside, leifjacobsen.dk, er nu også censureret af Facebook, idet der er et dramatisk fald i antallet af besøg fra tirsdag den 1.maj.

Facebook’s Mark Zuckerberg sagde tirsdag, at virksomheden allerede er begyndt at gennemføre et system, der rangere nyhedsorganisationer (hjemmesider) baseret på troværdighed, og fremmer eller undertrykker dets indhold baseret på denne målestok.

Zuckerberg sagde, at selskabet har samlet data om, hvordan forbrugerne opfatter hjemmesiderne ved at bede dem om at identificere, om de har hørt om forskellige publikationer, og hvis de stoler på dem.

“Vi sætter [disse data] ind i systemet, og det virker som et løft eller en undertrykkelse, og vi skal øge intensiteten af ​​det med tiden,” sagde han. “Vi føler, at vi har et ansvar for yderligere at dæmpe polarisering og finde en fælles platform.”

Zuckerberg mødtes med en gruppe af nyhedsmedier ledere på Rosewood Sand Hill Hotel i Menlo Park efter at have afleveret sin tale på Facebook’s årlige F8 udvikler konferencen tirsdag.

Mødet på Rosewood Sand Hill-hotellet i Menlo Park omfattede repræsentanter fra BuzzFeed News, Information, Quartz, New York Times, CNN, Wall Street Journal, NBC, Recode, Univision, Barron’s, The Daily Beast, Economist, HuffPost , Insider, Atlanterhavet og andre.

Zuckerberg sagde, at selskabet vil investere “milliarder” af dollars i en kombination af kunstig intelligens og ansætte titusinder af moderatorer for at holde både falske nyheder og bevidst propaganda i skak, især ved valg.

Der skulle ikke være nogen tvivl tilbage. Facebook er fast besluttet på at lukke kritiske stemmer ude.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.