Israel udfører massivt angreb på Gaza; lokalbefolkningen protesterer mod USA-støttede styrker i Syrien

Spændingerne mellem den lokale befolkning og de amerikanske støttede syriske demokratiske styrker (SDF) vokser. Protester mod SDF er for nylig udbrudt i byerne Manbij, Hasakah og Raqqah.
Den overvejende arabiske lokalbefolkning protesterede mod adfærd og politikker, herunder tvangsudskrivelse til militærtjeneste, implementeret af SDF. Kræfter fra den amerikanske ledede koalition blev endda tvunget til at gribe ind i situationen i Raqqa for at stoppe kampe mellem de kurdiske YPG og lokale arabiske enheder.
SDF og SDF holdte områder er de facto domineret af kurdiske YPG/YPJ-militser og deres politiske fløj PYD. Dette er også en af ​​de faktorer, der udløser spændinger med lokalbefolkningen.
11 militante grupper, herunder Faylaq al-Sham og Free Idlib Army, har slået sig sammen i den syriske provins Idlib, der danner en ny tyrkisk støttet styrke med titlen Jabhat al-Wataniya lil-Tahrir (National Front for Liberation). Ifølge lokale observatører er dannelsen af ​​denne militærgruppe en del af den tyrkiske plan for at øge sin indflydelse i de militantholdte dele af provinserne Idlib, Latakia og Aleppo.
Fra den 29. maj til den 30. maj ramte de israelske forsvarsstyrker (IDF) mindst 65 mål i Gazastriben. Målene var angiveligt Hamas og den islamiske Jihad Movement og omfattede faciliteter, der angiveligt fremstiller raketaffyringsramper og raketmotorer. IDF hævdede også, at dets styrker opererer i Gaza.
Denne eskalering begyndte med morterbeskydning fra Gaza allerede den 29. maj. I løbet af dagen affyrede palæstinensiske styrker mindst 70 mortergranater og raketter mod israelske mål. Situationen er under udvikling.

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.