Journalister og akademikere udstiller Storbritanniens straffeaktioner i Mellemøsten

Media on Trial afholdt en vellykket begivenhed i Leeds i søndags i lyset af en vedvarende indsats for at forhindre mødet at finde sted.

Gruppen blev dannet af Frome Stop War, med base i Somerset. I samarbejde med akademikere, efterforskende journalister og andre interesserede parter og enkeltpersoner og på baggrund af den ulovlige invasion af Irak i 2003 søger Media on Trial at “udvikle offentlig skepsis, når den står over for etablissement- og korporativmediers ensidige rapportering i konfliktområder.” Den afholdt velbesøgte møder i Frome og London sidste år. Dens succes, med at udstille de igangværende regimeskifte-operationer i Syrien og regerings/medie propaganda med det formål, har gjort dens medlemmer til genstand for en organiseret smædekampagne i medierne, der kulminerede i bestræbelserne på helt at bringe den til tavshed.

“Regeringens propaganda og krigen mod terror fra 9/11 til Syrien” blev reserveret på Leeds City Museum. Men i et angreb på ytringsfrihed aflyste Labour-ledte Leeds byråd i West Yorkshire arrangementet.

Sheila Coombes (fra Stop War) har fortalt, at forbuddet, der blev fremsat den 3. maj på World Press Freedom Day, kom efter en række angreb på flere af talerne af Huffington Post, Guardian og Times som “Assad forsvarere.”

Blandt de angrebne var professor Piers Robinson (University of Sheffield), professor Tim Hayward (University of Edinburgh) – begge fra Working Group on Syria, Propaganda and Media (WGSPM) – og undersøgende journalist Vanessa Beeley.

Efter at have rejst til Leeds for at tjekke lokalet blev Coombes fortalt, at Leeds City Council havde annulleret begivenheden, med “sikkerhedsproblemer” som årsagen. Hun blev informeret om, at det var et generelt forbud, og at der ikke var et alternativ.

Mindre end en time efter at hun var blevet informeret, offentliggjorde Yorkshire Post en onlineartikel som bifaldt forbudet, efterfulgt af en lignende rapport i Huffington Post. Udgivelseshastigheden antyder, at disse medier var orienteret om forbuddet, før Coombes selv var blevet informeret.

Coombes fortæller, at hun var i kontakt med politiet om sikkerheden for arrangementet, og at hun var blevet informeret af politibetjenten, der var ansvarlig for at have rådgivet Leeds City Council, var der “ingen efterretning til at vurdere en trussel”. Et andet alternativt privat sted blev også annulleret.

Media on Trial var tvunget til at holde detaljer om det tredje sted hemmeligt, indtil kort tid før det skulle åbne og begrænse indgangen til dem, der allerede havde købt billetter. Panelet var til sidst i stand til at afholde arrangementet i Baab-ul-llm islamiske uddannelsescenter, et af de få steder, der var forberedt på at stå imod denne censurkampagne. Ca. 200 personer deltog.

Rapporterne, der blev afgivet under det fire timer lange møde, gav en overvældende eksponering af forbindelsen mellem propaganda og censur af medierne og  krigsmageriet af regeringerne i Storbritannien, USA og verden over.

Professor Piers Robinson (Chair in Politics, Society and Political Journalism) talte om genkendelse af regeringens propaganda som “public relations”. På baggrund af sin forskning af Irak-krigen citerede han materiale fra Chilcot-undersøgelsen om krigen, der bekræfter den systematiske manipulation og overdrivelse af “efterretninger” om Iraks formodede masseødelæggelsesvåben. Denne omfattede drøftelser mellem de amerikanske og britiske regeringer om, hvordan terrorangrebene 9/11 kunne bruges til regeringsskifte-operationer under sloganet om “krigen mod terror”, som Robinson beskrev som et propaganda-slagord for mobilisering til støtte for militære operationer.

Robert Stuart er en uafhængig forsker, hvis interview med UK Column om “ukorrektheder” i BBC’s Panorama-dokumentarfilm “Saving Syria’s Children”, opfordrede filmproducent og forfatter Victor Lewis-Smith til at rive sin BBC-kontrakt i stykker i afsky og fortælle om sin hensigt med at lave filmen “Saving Syria’s Children.”

Stuart gav en præsentation af hans undersøgelse om film optaget af BBC-personale på Atareb Hospital i Aleppo den 26. august 2013, der hævder at vise eftervirkningen af en napalm-agtig bombning af syriske regeringsstyrker. Optagelserne blev udsendt samme aften parlamentet afgav en chokafstemning mod et militært angreb på Syrien. Han viste, at meget af det var iscenesat. Ikke alene indebar dette potentielt brugen af ulovlig traumasimulering, men BBC-personale rejste i et køretøj, der bærer emblemet for en islamistisk jihadist gruppe, Ahrar al-Sham (Islamic Movement of the Free Men of the Levant).

Professor Tim Hayward (Environmental Political Theory) stillede spørgsmålstegn ved mediernes moral, der præsenterede oplysninger, der var usande, og dens konsekvenser for demokrati og samfund. Han stillede spørgsmålstegn ved mediernes medvirken i glorificering af jihadi figurer, på trods af at dette er i modstrid med den britiske regerings egne antiterrorlove. Han henledte opmærksomheden på udsendelser på kanal 4, der gav smigrende beretninger om britiske kvinder, der meldte sig til jihad. Medierne var skyldige i at vende op og ned på sandheden og lægge en “lockdown” på information, der overtrådte de grundlæggende principper for journalistisk integritet.

Den amerikanske journalist og radiomedarbejder Patrick Henningsen (21st Century Wire) henledte opmærksomheden på de hidtil usete forhold, hvor mødet blev holdt, “i hemmelighed, i et telt”.

Det var umuligt at få et fungerende demokrati uden en fungerende fjerde statsmagt, sagde han. Dette havde været guldstandarden, men var ikke længere tilfældet. Henningsen noterede sig udbredt folkelig modstand mod krig i USA, at successive præsidentkandidater havde forsøgt at ændre, kun for at forråde den, når de havde magten – fra George W. Bush til Barack Obama og Donald Trump.

De almindelige medier har enorme aktiver og ressourcer, men hævder, at demokratiet trues af “falske nyheder”, når de selv er leverandører af falske nyheder og den reelle trussel mod demokrati.

Peter Ford er en tidligere britisk ambassadør i Syrien (2003-2006) og nu direktør for British Syrian Society. Han bemærkede, at regeringen var blevet tvunget til at indkalde Leveson-undersøgelsen til medierne efter telefonhacking-skandalen, der involverede Murdochs News of the World. Men disse handlinger var trivielle i sammenligning med det rigtige anklageskrift, der skulle præsenteres imod medierne: “krigsmageri og hjælp og fremme krigsmageri.”

Vanessa Beeley er en international efterforskningsjournalist og fotograf, der havde rapporteret indefra Syrien (herunder Øst Aleppo), Egypten og Palæstina. Hun spillede en vigtig rolle ved at afsløre Syriens Hvide Hjelme som en arm af vestlige propaganda og regimeskifte-operationer.

Hun redegjorde for situationen i Syrien og hovedstaden Damaskus. Ud over at redegøre for rollen af de Hvide Hjelme og andre institutioner, finansierede og støttede af vestlige regeringer, bemærkede Beeley, at krigspropaganda, især efter Anden Verdenskrig, blev betragtet som en trussel mod fred. Nürnberg-processerne i 1946 karakteriserede propaganda for at fremme krig, som en alvorlig forbrydelse mod menneskeheden; en af ​​de alvorligste der kunne begås. I dag er de, som taler for fred og forsvaret af folkeretten, bagvasket og gjort tavse, mens de, der fremmer krig, bliver lovprist i medierne.

I kort tid til rådighed for spørgsmål blev der givet bidrag, herunder muligheden for praktisk handling mod krigsmageri.

Julie Hyland, der talte for World Socialist Web Site, blev mødt varmt af publikum for at hævde, at højdepunktet i den internationale kampagne for bagvaskelse og censur er angrebet på Julian Assange, WikiLeaks grundlægger, som er i alvorlig fare for blive udvist af den fra Ecuadors ambassade og udleveret til USA.

Henningsen svarede, at ambassaden havde besluttet at stoppe Assange’s internetadgang og personlige kommunikation, mens Syrien blev udsat for militære angreb: “Jeg undervurderer ikke Julian Assange’s indflydelse i disse kritiske tider. Hans egen website blev taget offline, da luftangrebene fra USA, Storbritannien og Frankrig skete, sammen med flere andre websteder “. Han tilføjede: “Julian Assange bliver gjort tavs, fordi de ikke ønsker, at nogen som ham skal have en platform.”

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.