Lavrov til Channel 4: “Post-Vest verdensorden” bliver formet, mens vi taler

En ny multipolar orden, der drives af økonomi og historie, vokser frem i verden, og det vestlige forsøg på at stoppe eller sænke det er usandsynligt at lykkes, sagde den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov til Storbritanniens kanal 4.

“Jeg tror, at vi er i den post-vestige verdensorden,” sagde Lavrov til den britiske Channel 4 i et interview fredag. “Det er en historisk epoke, hvis du vil. Efter fem århundreder af det kollektive vestens dominans, som det var, er det ikke så nemt at tilpasse sig til nye virkeligheder, der er andre økonomiske, finansielle og politiske kraftcentre”, tilføjede han og pegede på Kina, Indien og Brasilien.

Spurgt om Rusland var ved at forme denne verdensorden, svarede Lavrov, at det var snarere et produkt af historie og “udvikling i sig selv”.

“Du kan ikke rigtig håbe at inddæmme [disse] nye magtfulde lande, økonomisk og finansielt. Du kan ikke rigtig ignorere deres rolle i verdenshandelen og verdensøkonomien. “Trods forsøg på at bremse processen med sanktioner og takster, sagde den øverste russiske diplomat.

Den Europæiske Union er “bestemt en meget vigtig søjle af en hvilken som helst verdensorden”, tilføjede Lavrov, men det må beslutte, om man fortsætte med at være afhængig af USA eller blive mere selvtilstrækelig. Som illustration bragte Lavrov migranterskrisen op, som EU for øjeblikket kæmper med.

“NATO bombede Libyen, gjorde Libyen til et sort hul, hvorigennem bølger af indvandrere, illegale indvandrere, skyndte sig til Europa. Nu fejer EU det ødelagte porcelæn op for NATO, “siger Lavrov.

Ruslands forhold til Vesten, der er forværret dramatisk siden det 2014-amerikanskstøttede kup i Ukraine, vil være blandt de emner, der bliver drøftet på topmødet i juli mellem den russiske præsident Vladimir Putin og den amerikanske præsident Donald Trump i Finland.

Under interviewet afviste Lavrov Channel 4-spekulationer om, at Rusland kunne tilbyde at overdrage NSA-whistleblower Edward Snowden, som den gav politisk asyl i erstatning for ophævelsen af amerikanske og EU-sanktioner.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.