Haiti: Canada og USA støtter kup og diktatorer

I Haiti nægtede præsident Moise at træde tilbage, da hans periode var overstået, og hundreder af tusinder har protesteret i gaderne og krævet, at han træder tilbage. Canada og USA har støttet diktatorer og kup i Haiti i årtier. Paul Jay fra Analysis News interviewer Jafrik Ayiti, en forfatter, radioprogramvært, offentlig taler, aktivist, kunstner; og Yves Engler, en Montreal-baseret aktivist og forfatter.

Udskrift af diskussionen:https://www.opednews.com/articles/Haiti-Canada–U-S-Suppo-by-Paul-Jay-theAnalys-Canada_Canadian-Imperialism_Haiti_Imperialism-210319-399.html

For anden søndag i træk gik hundredtusinder af haitianere på gaden i Port-Au-Prince søndag den 7. marts for at kræve præsident Giovino Moïse træder tilbage, hvis embedsperiode er udløbet. Efter årtier med, USA støtte til Duvalier-diktaturet, et amerikansk og canadisk støttet kup mod den valgte præsident Aristide, naturkatastrofer, kolera indført af FNs formodede fredsbevarende styrke, og til hvad det nu ser ud til, et nyt diktatur med præsident Moïse. Det haitianske folk har lidt mægtigt og kæmpet modigt, mens den amerikanske politik til støtte for de haitiske eliter og udenlandske minedrift og fremstillingsvirksomheder har fået en vis opmærksomhed, Canada har spillet en vigtig rolle i forsvaret af de samme interesser.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.