USAID og NED modarbejder den mexicanske regering

Præsident Andrés Manuel López Obrador rapporterede, at han i dag vil sende en diplomatisk note til den amerikanske regering, som en klage, for at være den største bidragsyder til Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI) (mexicanere mod korruption og straffrihed) i de sidste to år.

På sin pressekonference erklærede præsidenten, at hvis det er rigtigt, at de amerikanske myndigheder finansierede den nævnte civile organisation, “er det indblanding og interventionisme.” Så det er nødvendigt at indgive en klage.

Magasinet Contralínea afslørede, at den amerikanske regering gennem sin ambassade i Mexico leverede 25 millioner 700 tusind pesos til MCCI; som repræsenterede 19,1 procent af sin samlede indkomst mellem 2019 og 2020, da den blev ledet af Claudio X González Guajardo.

«Jeg er ikke i tvivl om oppositionen og kupmagere som Claudio X. González og andre. De har altid forhindret fremskridt, og jeg vidste, at det var dem, der promoverede amparos ((indsigelser, som skal behandles inden igangsættelse af projektet – m.a.) mod de værker, vi udfører, men hvis USA griber ind, og pengene blev givet i ambassaden, vil vi indgive en klage i dag, fordi det ikke bør kunne ske ”, fremhævet AMLO.

På sin hjemmeside beskriver MCCI, at finansieringen er opnået fra mere end tusind og 50 donorer; Disse inkluderer udenlandske organisationer som udenrigsministeriet gennem United States Agency International Development (USAID) og USA’s Kongres gennem National Endowment for Democracy (NED). Samt de private foreninger MacArthur Foundation, Ford Foundation og den schweiziske Schweizerische Eidgenossenschaft.

Kilde: regeneración.mx

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.