AMLO til USA: Stop finansieringen af oppositionen

To måneder efter, at Mexicos regering, ledet af præsident Andrés Manuel López Obrador, sendte en diplomatisk note til USA’s regering om den finansiering, den giver til fordel for organisationen Mexicanos contra la Corrupción y la Impunidad (mexicanere mod korruption og straffrihed), informerede præsidenten, at svaret stadig er ventet.
På tidsskriftet Contralínea’s udtrykkelige spørgsmål angav López Obrador, at de venter, og “der skal være et svar, fordi den amerikanske regering ikke bør finansiere grupper, der åbent er imod en lovligt og lovligt sammensat regering.”
Sidste maj dokumenterede tidsskriftet Contralínea, at ”den amerikanske regering gennem sin ambassade i Mexico optræder Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad (MCCI) i optegnelserne som ”vigtigste modtager af støtte” i de sidste 2 år ved at finansiere den med 25 millioner 700 tusind pesos. Beløbet repræsenterer 19,1 procent af den samlede indkomst –134 millioner pesos – til den civile forening mellem 2019 og 2020, da dens præsident var Claudio X González Guajardo ”.
”Det er ikke op til en udenlandsk regering at intervenere i vores lands anliggender,” sagde præsidenten. Derudover sagde han, det er ulovligt, midler kan ikke modtages til politiske formål fra udenlandske regeringer, så det forventes, at denne finansiering vil blive annulleret.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.