Nicaragua: Den nye Contra

De tidligere sandinister fornyligt anholdt, blev anholdt for at have overtrådt loven og ikke for at være opposition. Internationale nyhedsbureauer har udnyttet deres revolutionære fortid til at forvirre verdensopinionen.

Lad os genopfriske hukommelsen.

De tidligere sandinister forrådte deres revolutionære principper for et kvart århundrede siden. Mens de stadig var aktive i FSLN, krævede de opgivelsen af socialismen, af sandinismen og partiets anti-imperialistiske politik.

Da deres holdning blev besejret ved den ekstraordinære kongres i FSLN i 1994, trak de sig tilbage fra FSLN’s rækker for at grundlægge det, de kaldte Movimiento Renovador Sandinista (MRS).

De, der forlod, var et mindretal på FSLN-kongressen, da de ikke havde støtte fra flertallet af medlemmerne. Men de var hovedsaglig FSLN-ledere, dengang.

Dissidenterne havde haft høje positioner i regeringen og i partiet i 1980’erne, og derfor var de kandidater ved valget i 1990.

Resultatet var, at flertallet af de valgte FSLN-medlemmer i den nationale kongres kom fra den lille gruppe, der i sidste ende var dissidenter. Som MRS-medlemmer i den nationale kongres, i 1995, indgik de en pagt med det neoliberale højre for at reformere forfatningen og eliminere retten til gratis sundhed og uddannelse; de legaliserede privatisering af offentlige tjenester, indførte den anden valgrunde, begrænsning af genvalg af præsidenten og endog oprettelse af kvalificeret flertal ved valg af dommere.

Fornyerne (MRS), i stigende grad til højre og loyale overfor amerikanske interesser, støttede ved valgene i 2008, 2011, 2012 og 2016 åbent Nicaragua’s neoliberale højreorienterede kandidater. I deres iver efter at ødelægge FSLN gik de så langt som at deltage i anti-sandinist-møder ledet af cubanske kontrarevolutionærer i Miami, hvorfra de modtog støtte og deltog aktivt i udarbejdelsen af ​​Nica Act-en, sponsoreret af Ted Cruz og Ileana Ross-Lehtinen, begge af cubansk oprindelse og amerikanske kongresmedlemmer for Florida, en lov, der i det væsentlige indførte drakoniske økonomiske sanktioner mod det nicaraguanske folk.

Senere, med støtte fra disse enkeltpersoner og USA, gik de i gang med at forberede et oprør inspireret af de “forår” skabt af Hillary Clinton, som ville kulminere med at vælte Daniel Ortega’s legitime regering. Under det mislykkede kupforsøg samarbejdede de således med højreorienterede grupper og ledere, der opfordrede til Yankee indblanding og gik forrest i de kontrarevolutionære væbnede aktioner, der blev udført mellem april og juli samme år og anvendte, som en facade mod verdenen, ungdommen som kanonfoder for fornyerne (MRS), som takket være finansiering fra USAID og NED via Violeta Barrios de Chamorro Foundation, FUNIDES, CINCO og andre i Nicaragua blev opretholdt i flere måneder. Fornyerne (MRS) forsøgte at få den legitime regering fængslet og anmodede om intervenering, selv militært, fra USA med påstand om valgsvindel i 2016, krænkelser af menneskerettighederne og ytringsfriheden.

Efterforskning foretaget af offentlige anklagere og det nationale politi har ført til fundet af kraftige våben, hundredvis af liter benzin, enorme mængder dollars og cordobas, militære forsyninger, pick-up lastbiler, lagre fulde af mad, det ledte til det spindelvæv, hvorigennem de førnævnte nicaraguanske fonde overførte dollars.

Endelig for at definitivt distancere sig fra sandinismen, eliminerede de dette ord i deres seneste skabelse, Unamos, idet de er vel vidende om, at de ikke vinder valget den 7. november, forbereder de endnu en gang et kup, denne gang som en kulmination på RAIN-planen, udarbejdet af det amerikanske udenrigsministerium og de amerikanske efterretningstjenester.

Kilde: Tortilla con Sal

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.