Hvorfor kan USA ikke adskille de “moderate” fra Al Qaeda i Syrien?

Amerikanerne har forsøgt at dreje opmærksomheden væk fra kendsgerningen, at de formodede “moderate oprørere” de har støttet, åbent kæmper sammen med de fremmede terror organisationer, så som Al Qaeda, Jabhat Al Nusra og den selvudråbte “Islamisk Stat” (ISIS), ved i stedet at fokusere på den påståede “humanitære krise,” som udfolder sig midt i de afsluttende operationer for at genskabe sikkerheden i den  syriske by Aleppo.

05syria-web-master675

Syrien kontrollerer allerede størstedelen af Aleppo

Operationen, ledet af syriske styrker og støttet af deres allierede blandt andet Rusland, er rettet mod at bringe de sidste distrikter af byen under regeringens kontrol. Størstedelen af Aleppo’s tilbageværende to millioner lever allerede i regeringskontrollerede områder, og med mindre end en kvart million fanget i den terrorist kontrollerede del af byen.

Syriens FN-ambassadør, Bashar Jaafari, gentog for nylig den kendsgerning at ikke alene lever 1,75 millioner i de regeringskontrollerede dele af byen, men de militante grupper i Øst-Aleppo ikke helt består af syrere, men snarere af udlændinge, som er kommet til landet.

Dette underminerer vestens fortælling om, at Syrien befinder sig i en “borgerkrig”, det er snarere en udenlandsk orkestreret invasion ved hjælp af lejesoldater, og at sikkerhedsoperationer for at sikre Øst-Aleppo repræsenterer på en eller anden måde en “humanitær katastrofe” uden fortilfælde.

Og da den amerikansk-russiske forhandlede våbenhvile brød sammen, har Rusland fremhævet USA’s manglende evne og uvilje til klart at skelne mellem, hvad Washington hævder er “moderate oprørere” og udpegede terrororganisationer, som USA selv indrømmer opererer sammen de militante, de støtter.

Reuters indrømmede i en artikel med titlen, “Rusland opfordrer USA til at levere på løftet om at adskille Syriens moderate fra “terrorister”:

Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov opfordrede USA-udenrigsminister John Kerry onsdag, at råde bod på USA løfte om, at adskille Washington-orienterede enheder af den syriske opposition fra “terrorgrupper”,  sagde Ruslands udenrigsministerium onsdag.

Som reaktion har Washington usammenhængende og uærligt givet Rusland skylden for at skubbe de moderate i armene på terrororganisationer.

En BBC artikel med titlen, “Syrien konflikten: USA siger Rusland driver oprørere over i ekstremister ‘lejr,” vil påstå, at:

Ruslands voksende militære aktion i Syrien tvinger moderate i oppositionen i hænderne på ekstremister, har USA sagt.

Men i virkeligheden modsiger en mangeårig sandhed fuldstændigt USA’s nuværende retorik – så grundigt, at denne virkelig lægger skylden for de sidste fem års regional katastrofe helt på Washington.

Washingtons krig mod Syrien begyndte i 2007, sat i værk af politiske beslutningstagere, ikke i  2011 af “demonstranter”

seymour-hersh

Pulitzer Prize-vindende journalist Seymour Hersh skrev i en nu profetisk 2007 artikel med titlen,”The Redirection: Is the Administration’s new policy benefitting our enemies in the war on terrorism?,” offentliggjort år før den syriske konflikt begyndte, ikke kun om hvem og hvordan krigen ville blive udløst, og så efterfølgende ført, men også den humanitære og sekteriske katastrofe, der ville udfolde sig, og hvordan de, som USA påstod var “skurke” ville spille en central rolle i at beskytte religiøse og etniske mindretal i hele regionen, når det brændte på i en konflikt næret af fremmede.

Artiklen begyndte med at sige eksplicit:

For at underminere Iran, som overvejende er shiitiske, har Bush administrationen i realiteten besluttet, at ændre sine prioriteter i Mellemøsten. I Libanon, har administrationen samarbejdet med Saudi-Arabiens regering, som er sunni i hemmelige operationer, der er beregnet til at svække Hizbollah, den shiitiske organisation, der bakkes op af Iran. USA har også deltaget i hemmelige operationer rettet mod Iran og dets allierede Syrien. Et biprodukt af disse aktiviteter har været styrkelsen af sunni ekstremistiske grupper, der går ind for en militant vision af islam og er fjendtlige over for Amerika og har sympati for al-Qaeda.

Denne erklæring underbygges af yderligere 9 sider af interviews med amerikanske, libanesiske og saudiske efterretningskilder, samt afsløringer om, at penge- og politisk støtte allerede dengang, blev kanaliseret ind i Syrien, for at lægge grunden til den kommende konflikt.

USA kan ikke adskille “Moderate” fra Terrorister, fordi der er ingen moderate

Rapporten fra 2007 forklarer tydeligt, hvorfor USA ikke kan “adskille” sine påståede “moderate oprørere” fra al-Qaeda og dets forskellige datterselskaber – netop fordi der aldrig var nogen “moderate oprørere” til at begynde med. Faktisk er det nu klart, at begrebet “moderate oprørere” blot var dække for Vestens forsætlige støtte til terrorister, fra før selve konflikten begyndte.

Derfor er det ikke pludselig Syrien og Rusland der “driver oprørere ind i ekstremisterne lejr”, det er i stedet USAs forsøg på at dække over det faktum, at det har bevæbnet og støttet ekstremister siden så tidligt som 2007, der ikke længere er holdbart.

Hersh s artikel indrømmer også:

Nasr fortsatte, “Saudierne har betydelige økonomiske midler, og har tætte forbindelser med Det Muslimske Broderskab og salafisterne” -Sunni ekstremister, der ser shiamuslimer som frafaldne. “Sidste gang Iran var en trussel, kunne saudierne mobilisere de værste former for radikale islamister. Når du får dem ud af boksen, kan du ikke få dem tilbage.”

Han fortsætter med at sige:

Denne gang, fortalte den amerikanske regerings konsulent mig, at Bandar og andre saudiarabere har forsikret det Hvide Hus, at “de vil holde et meget vågent øje med de religiøse fundamentalister. Deres besked til os var “Vi har lavet denne bevægelse, og vi kan styre den.” Det er ikke, at vi ikke ønsker, at salafisterne kaster bomber; det er, hvem de smider dem på-Hizbollah, Moqtada al-Sadr, Iran, og på syrerne, hvis de fortsætter med at arbejde med Hizbollah og Iran.“

I forudsigelsen af den kommende sekteriske konflikt i regionen, skriver Hersh i artiklen:

Robert Baer, en tidligere mangeårig C.I.A. agent i Libanon, der har været en hård kritiker af Hizbollah og har advaret om dens forbindelser til iransk-sponsoreret terrorisme. Men nu, fortalte han mig, “vi har sunnimuslimer, der forbereder en katastrofal konflikt, og vi har brug for nogen til at beskytte de kristne i Libanon. Det plejede at være franskmændene og USA, der ville gøre det, og nu må det blive Nasrallah og shiiterne.

Faktisk blev det anført dengang, og bevisligt nu, at Syriens regering, dens militær og deres allierede udgør den eneste kraft i stand til at beskytte regionens mange minoriteter fra en USA-Saudi støttet horde af sekteriske ekstremister.

kirby

Så selv om amerikanerne simulerer en presserende bekymring for, hvad de forsøger at skildre, som en hidtil uset humanitær krise i Aleppo, er de selv skyldige i forsætligt, at have skabt hele konflikten i første omgang – de kendte netop arten og graden af barbari, der ville udfolde sig og hvilket omfang det ville få. Ved at forsøge, at beskytte sine terroristiske proxyer i Aleppo og i resten af Syrien, forsøger de at forlænge, ikke at afslutte den humanitære krise, og tippe Syrien mod, hvad der ville være et katastrofalt sammenbrud.

De amerikanske talsmænd, kæmper fra deres forskellige podier og pressekonferencer med at forklare, hvad USA gør i Syrien og med hvilke mål, udover at gentage de ødelæggelser, de allerede har udløst i Libyen, Yemen, Irak og Afghanistan. De kæmper, ikke fordi “sandheden” er svær at formidle til offentligheden, men fordi sandheden er svært at benægte.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.