Syrien: Al-Qaida propaganda varsler om syrisk hærs succes

Succesen for de nuværende syriske regeringsoperationer mod al-Qaida i Idleb Governorate kan måles på mængden af ​​amerikansk propaganda imod dem. En lignende situation opstod, da Aleppo blev befriet fra al-Qaida’s kontrol. Visse amerikanske medier, “ikke”-statslige organisationer og politikere foretrækker selvfølgelig Takfiri al-Qaeda-lov i Syrien istedet for den legitime sekulære regerings kontrol.

Ifølge disse strømme af lignende propaganda er Idleb overfyldt med hospitaler, bagerier, og småbørn bliver “tøndebombet” af de forbryderiske iranere og russere, mens ingen Takfiri militant nogensinde kan ses.

Amnesty International, der famøst bad “NATO: HOLD PROGRESS GOING” i Afghanistan, er igen fremme i skoene: “Vi er oprørt over angrebene på civile i #Idlib governorate , som huser tusindvis af internt fordrevne fra hele Syrien. De har nu ingen steder at flygte til længere.”

Tweetet er dekoreret med et billede af al Qaida’s førstehjælps lejesoldater, de hvide hjelme, der betales af de britiske og andre regeringer og får propaganda dækning af de britiske medier.

Den overbetalte (mere end 450.000 dollars om året) evige leder af Human Rights Watch, Ken Roth tweeter: “Putin-Assad narrede den Store Forhandler Trump til at tro at syrisk “de-eskaleringszone” ville betyde et stop for angreb på civile snarere end bare et lille ophold til at omgruppere.

Roth linker til en Washington Post leder, som finder, at kæmpe mod al-Qaida i Idleb ikke er i U.S.A.’s interesse:

[Trump’s embedsmænd] nedtoner Idlib kampene med den begrundelse, at området domineres af al-Qaida-forbundne rebelgrupper

Mens ekstremistiske grupper kontrollerer en stor del af Idlib, siger Tyrkiet, at moderate hærenheder fra den Fri Syriske Arme er involveret i kampene – en påstand, som vi også har hørt fra flere FSA-ledere, der nu besøger Washington.

Hvis “offensiven er vellykket, vil resultatet være den yderligere forankring i Syrien af ​​ikke kun Rusland, men også Iran, Assad-regimets nærmeste allierede.

USA står, kort fortalt, til at tabe – igen – til Rusland i Syrien.

Washington Post’s bureauchef i Beirut giver den en tand til ved at rose en propagandist for al-Qaida-dødskulten i Idleb som “modig journalist”:

“Denne syriske journalist, der står på et åbent mark, mens bomber eksploderer rundt om ham, er meget heldig at være i live. Ingen beskyttelsesvest eller hjelm. Der er næsten umuligt at høre ham for eksplosionerne. Han og hans kolleger er meget modige.”

De neokonservative Washington Post redaktører valgte deres ide fra det berygtede propaganda talerør: Institute for the Study of War. Da de-eskaleringszoner blev introduceret i Syrien gennem forhandlinger mellem Rusland, Iran, Tyrkiet og USA, blev al-Qaida og den islamiske stat udelukket. Associated Press rapporterede på det tidspunkt:

[Aftalen] “opfordrer også til den fortsatte kamp mod IS og den tidligere al-Qaida-tilknyttede Fateh Al-Sham Front”

Al-Qaida selv fordømte enhver de-eskaleringsaftale og lovede at fortsætte med at kæmpe.

ISW anerkendte det på det tidspunkt og påpegede, at al-Qaida er den reelle fa re i aftalen:

“Våbenhvileaftalen vil give al-Qaida tid og rum til yderligere at fordele sig i oppositionen, herunder gennem lokale styreformer og sikkerhedsstrukturer.”

“Syriske oprørere har udtrykt utilfredshed over amerikanske krav om at opgive kampen mod præsident Assad og nedsat amerikansk støtte til oprørere. Al-Qaida vil udnytte disse klager og forsøge at udfylde tomrummet. Al-Qaida vil positionere sig for i sidste ende at ødelægge aftalen, men vil gøre det i en tidsramme, der støtter egne interesser.”

Al-Qaida, som er den vigtigste styrende og kæmpende magt i Idelb, er udelukket fra de-eskaleringsaftalen og forsøger at bryde den er nu bekvemt glemt. I sin seneste forsøg hævder ISW selv, at angreb på al-Qaida overtræder de-eskaleringsaftalen:

“Rusland, Iran og den syriske præsident Bashar al Assad’s regime lancerede en fælles operation i det nordvestlige Syrien mod al Qaida-højlandet i Idlib-provinsen i november 2017.

Pro-regime offensiven overtræder “de-eskalerings” -zonen i Idlib-provinsen.”

Det er en åbenlys løgn. De forskellige FNs Sikkerhedsrådsresolutioner om Syrien kræver “at udrydde sikre område [al Qaida og ISIS] har etableret over betydelige dele af Syrien”. Men ISW ​​mener nu, at kampene mod al-Qaida ikke er i amerikanske interesser:

“En pro-regime kampagne for at indtage Idlib-provinsen er ikke i Amerikas interesse. Udvidelsen af ​​Assads kontrol skaber en efterfølgende forlængelse af Irans militære aftryk og magt i Syrien.

Hverken Tyrkiet eller Rusland kan levere et resultat i Syrien, der støtter amerikanske interesser. USA bør hjælpe Tyrkiet med at blokere pro-regime operationer, der vil forårsage yderligere humanitære katastrofer. USA må imidlertid afstå fra at acceptere enten Ruslands diplomatiske spil eller Tyrkiets forhold til al Qaida. USA skal i stedet bevare handlefrihed og undgå fristelsen til at outsource amerikanske nationale sikkerhedskrav til regionale aktører, der allerede er i krig i Syrien.”

Hvad betyder det egentlig? Hvilke foranstaltninger ønsker ISW eller Washington Post-redaktionen at se? Tyrkiet angriber syriske og russiske styrker i Syrien for at forhindre yderligere angreb på al-Qaida? En besættelse af al-Qaida holdt Idleb af amerikanske styrker mod Syriens, Tyrkiets, Irans og Ruslands vilje? Ved hvilke midler?

Hverken ISW ​​eller Washington Post tilbyder konkrete råd. Amnesty International og Human Rights Watch har ikke nogen ide om, hvordan man løser problemet. De synes at foretrække, at civile, der bor i Idleb, forbliver under den dødbringende hersker af religiøse fanatikere, der er ideelle for “befriede kvinder“.

Heldigvis er en storstillet militær aktion nu mod Syrien  af enten ​​Tyrkiet eller USA usandsynligt. Den blodige befrielse af Idleb Governorate fra al-Qaida vil fortsætte. Propagandabølgen imod den lader en antage, at det vil lykkes. Dette gør det endnu mindre forståeligt, hvorfor ovenstående medier fortsætter med deres indsats. Hvad håber de at opnå?

Kilde: Moon Of Alabama

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.