Abby Martin interview om Israel er blokeret af YouTube i 28 lande

En episode af Abby Martin’s Empire Files, med journalisten Max Blumenthal, der sætter spotlight på den stigende militarisme i Israel, er blevet blokeret af YouTube i 28 lande, herunder Israel og Storbritannien, for at overtræde “lokale love”.

“Netop meddelt af YouTube, at Abby Martins interview med Max Blumenthal er blevet blokeret fra at blive set i 28 lande (herunder Israel) for at “overholde lokale love”. Funktioner deaktiveret og advarsler for seere andetsteds” berettede programmets officielle Twitter-konto torsdag .

Med overskriften “jødisk-amerikaner om israelsk fascisme: “Intet håb om forandring inde fra”,” episoden fremhævede en diskussion mellem Martin og journalist Max Blumenthal om den stadig militaristiske, racistiske holdning i Israel til palæstinensere.

“YouTube har hævdet, at det fjernede mit interview om Israel-Palæstina med Abby Martin for at overholde love i 28 lande. Intet jeg gjorde eller sagde i diskussionen var dog tilnærmelig  ulovligt, selv i lande med de strengeste hate crime love, “sagde Blumenthal til RT i en email.” Mine kommentarer var helt baseret på min omfattende journalistiske erfaring i regionen og min analyse var klinisk af natur. På intet tidspunkt talte jeg nedsættende om nogen på grundlag af deres tro eller etnicitet. ”

Blumenthal sagde, at hans kommentarer var “motiveret af en stærk modstand mod Israels systemiske diskrimination over for palæstinensere” og hans “dedikation til lige rettigheder for alle.” Han kaldte YouTube’s beslutning “politisk og sandsynligvis under pres fra magtfulde pro Israel interesser.”

Et screenshot fra YouTube, der fulgte med tweetet, identificerede de 28 lande og territorier, hvor videoen fra 2015 blev blokeret, og denne liste indeholder de fleste europæiske lande. 

Det sidste år inviterede YouTube Anti-Defamation League (ADL) til at deltage i sit “Trusted Flagger” -system. ADL definerer modstand mod Israels apartheidsystem for en form for antisemitisme. Blumenthal fortalte RT, at han mener, at ADL sandsynligvis står bag undertrykkelsen af ​​hans interview med Martin.

Empire Files, dokumentar- og interviewprogrammet, der sendes på teleSUR, er kendt for at behandle kontroversielle emner, som ofte overses eller ignoreres af traditionelle medier.

Seere fra hele verden reagerede på Empire Files ‘tweet og rapporterede, at videoen indeholder en advarsel, der er blevet “identificeret af YouTube-fællesskabet som upassende eller stødende for nogle målgrupper.” Videoens beskrivelse, visningstæller og kommentarer-sektion som “kan lide” og ” kan ikke lide” muligheder er tilsyneladende også blevet deaktiveret af YouTube.

Ifølge Blumenthal er dette ikke første gang, at YouTube har censureret hans kommentarer og journalistik om Israel-Palæstina. I 2010 lavede han en video, der udstillede “racistisk ekstremisme” i Israel, som modtog udbredt mediedækning og senere blev fjernet fra platformen uden forklaring.

“Trenden med censurering af materiale, der præsenterer Israel i et mindre end favorabelt lys, er kun intensiveret, da angreb på kritiske stemmer er stigende. Denne seneste episode bekræfter min opfattelse, at pro-Israel lobbyen og dens villige medskyldige i Silicon Valley repræsenterer en af ​​de største trusler mod ytringsfriheden i Vesten, “fortalte Blumenthal RT.

Sidste år inviterede YouTube Anti-Defamation League (ADL) til at deltage i sit “Trusted Flagger”-system. ADL definerer modstand mod Israels apartheidsystem som en form for antisemitisme. Blumenthal fortalte RT, at han mener, at ADL sandsynligvis ligger bag undertrykkelsen af ​​hans interview med Martin.

Empire Files, dokumentar- og interviewprogrammet, der sendes på teleSUR, er kendt for at behandle kontroversielle emner, som ofte overses eller ignoreres af traditionelle medier.

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.