Eva Bartlett afslører USA’s geopolitiske interesser i Syrien (Video)

I USA foreslog præsident Donald Trump i forrige uge at trække sig ud af Syrien på den baggrund, at USA har investeret en masse politisk kapital og ressourcer til operationer i det mellemøstlige land uden nogen anerkendt fordel for Amerika eller syriske borgere, men kun massiv død og ødelæggelse. Men dette forslag var ikke særlig populært i militærets top, der insisterede på, at amerikaneren skulle blive og færdiggøre opgaven, og at en sådan tilbagetrækning ville være i strid med Amerikas nationale interesser.

I denne uges episode af Lee Camps show: Redacted Tonight, afslører Eva Bartlett, hvad der virkelig foregår her, og hvorfor Amerika ikke trækker sig af Syrien foreløbig:

Som Bartlett afslører i dette interview, er der en geopolitisk dimension til Amerikas involvering i Syrien, som formentlig handler om at tage “the bad guys” med våben, der laver alle mulige rigtige dårlige ting, og som alle siger, at de virkelig hader. I virkeligheden er det imidlertid åbenlyst, at Amerika har næsten alt andet end terroristerne i tankerne med deres “lederskab” af koalitionsindsatsen for at “bekæmpe terrorisme” i Syrien.

USA har talt om regeringsskiftet i Syrien i årtier, og militærets top i Trumps regering har snakket om det, så hvorfor ser vi stadig denne begrundelse om “bekæmpelse af terrorisme”, som de forsøger at sælge til main stream medierne? Måske er det, fordi de stadig tror, at de har tilstrækkelig troværdighed blandt verdens befolkning til at tro, at denne linje stadig virker, og måske gør det. Hvis alle de udenlandske styrker, der opererer i Syrien, virkelig var ude for at dræbe de onde, [som der virkelig er, men deres definition af ‘onde’, synes at være radikalt forskellige, afhængig af hvilken gruppe vi taler om] skulle fjenden have været elimineret for mange år siden.

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.