Russerne er lamslået

Præsident Trump er plaget den såkaldte Stormy affære, så meget at han sandsynligvis vil foretrække en god gammeldags krig, fremfor endnu en ydmygelse. Det får opbakning hos hans fjender og venner, men ikke hans vælgere. Han kan vælge at foretage en vanskelig macho handling, der har brug for alt hans mod, men hvilken? Skal han sætte sit lands ve og vel på spil, eller risikere elitens utilfredshed og fyre Mueller? Han er fristet til at gøre det lette. Han er manøvreret ud på det dybe vand af en stærk koalition af briter og zionister.

Hans forsøg på at slippe den syriske varme kartoffel (“Jeg ønsker stærkt at trække vores styrker tilbage fra Syrien”, tweeted han) er blevet afvist af den ukuelige Netanyahu. Tænk ikke engang på at gøre det, sagde den store mand fra Tel Aviv til Donald i den spændingsfyldte telefonsamtale. Forlad ikke Syrien, du skal stadig kæmpe mod iranere og russere. Og glem ikke de syriske børn, tilføjede manden, der stadig havde blodet af de 2.500 palæstinensere skudt på sine hænder i sidste uge. Pentagon og amerikanske efterretningstjenester tager deres ordrer direkte fra Tel Aviv, eller via AIPAC. De forbereder sig allerede på et længere ophold i Syrien, på trods af Donalds tweets.

Zionisterne var rasende, da de hørte om Trumps hensigt om at forlade Syrien. Skribenterne på Washington Post og New York Times fordømte skridtet, som at overgive sig til russerne.

“Washington Post’s lederskribent og CNN-kommentator Catherine Rampell sagde, at” Putin må være ekstatisk “med Trumps instruktioner om at begynde at planlægge tilbagetrækning fra regionen. Glem det faktum, at det ville være mærkeligt for en præsident at basere alle sine udenrigspolitiske beslutninger på, hvad der ville forstyrre Rusland – hvorfor fokuserer Rampell ikke på, hvor dejligt det må være for amerikanske soldater endelig kan genforenes med deres familier, eller hvordan de ressourcer, som dette land har brugt i udlandet, nu kan bruges hjemme?”, – bemærkede en reporter. Dette var stikordet til Mueller’s razzia  af Cohen’s kontor. Den gamle nar skal skubbes, hvis han ikke selv vil gå, besluttede de.

Amerika er med sin puritanske baggrund det eneste land, hvor seksuelle normer er så strenge, at de fører til krig. Clinton gik i krig i Jugoslavien på grund af et blow job, mens Trump muligvis vil ødelægge verden på grund af et one-night stand.

Et angreb på Syrien vil sandsynligvis medfører et russisk svar. I det mindste vil det være en lokal kæmpebrand, en dyst, en prøve på kræfter og vilje. Hvem ved, hvordan det vil ende? Dette blev udskudt i 2013, da den amerikanske armada sejlede til Syriens kyster for at hævne et andet påstået kemisk angreb.

“Det var lige så risikabelt, som den cubanske missilkrise fra 1962. Chancerne for total krig var høje, da amerikanske og eurasiske stejle viljer havde stod over for hinanden i det østlige Middelhavet. Den mest dramatiske begivenhed i september 2013 var high-noon-stand-off nær kysten i Levanten, hvor fem amerikanske destroyere pegede deres Tomahawks mod Damaskus og konfronterede den russiske flotilla med elleve skibe ledet af hangar-dræberen Missile Cruiser Moskva og støttet af kinesiske krigsskibe. Tilsyneladende blev to missiler affyret mod den syriske kyst, men begge nåede ikke deres mål.

Efter denne mærkelige hændelse begyndte den umiddelbar forestående skududveksling ikke, idet præsident Obama trak sig tilbage. Dette kom efter en uventet afstemning i det britiske parlament. Denne ærværdige forsamling nægtede at tiltræde angrebet, foreslået af USA. Det var første gang i to hundrede år, at det britiske parlament stemte et forslag ned om at starte en krig; briterne kan normalt ikke modstå fristelsen. Dette “uheld” stoppede brat amerikansk overherredømme.

Som vi ser nu, blev denne high-noon udskudt med fem år, og nu opført igen. Den britiske premierminister Theresa May besluttede, at hun nu ikke behøvede parlamentets godkendelse, og præsident Trump besluttede, at han heller ikke behøvede en godkendelse af kongressen. Så disse forhindringer er fjernet.

De to missiler, der blev affyret i 2013, blev affyret af israelerne. De forsøgte at kick-starte slaget eller bare observere himlen, som de hævder. Missilerne nåede aldrig sit mål, skudt ned af det russiske skibsbaserede forsvarssystem eller muligvis gjort ubrugelige af russiske GPS-jammere.

Hurtig frem til 2018. Natten til den 10. april i de små timer var det syriske lufthavn T-4  angrebet af otte luft-til-jorden missiler; fem blev skudt ned af det syriske forsvar, tre (eller to) nåede deres mål og dræbte et par medarbejdere. I et stykke tid blev det antaget, at det var det amerikanske angreb, men ret hurtigt rapporterede Haaretz, “Rusland slog Israel ud”. Israel prøvede først at hævde, at de advarede Putin og fik hans okay. Da Putins talsmand nægtede det, sagde de, at de gjorde det på amerikansk anmodning. Sandsynligvis forsøgte de igen at fremme konfrontationen.

Nu, med den amerikanske marine på plads, med støtte fra England og Frankrig, er nedtællingen til en konfrontation tilsyneladende begyndt. Russerne forbereder sig seriøst til kamp, hvad enten det er en lokal eller den globale, og de forventer, at den kan begynde hvert øjeblik.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.