UK PM’s mands Capital Group er største aktionær i BAE, aktier stiger voldsomt.

Philip May, Storbritanniens premierministers mand, arbejder for et selskab, der er den største aktionær i våbenproducenten BAE Systems, hvis aktiekurs er steget siden de seneste luftangreb i Syrien.

Selskabet Capital Group er også næststørste aktionær i Lockheed Martin – et amerikansk militær våbenfirma, der leverer våbensystemer, fly og logistisk support. Dens aktier har også steget kraftigt siden missilerne faldt i sidste uge.

Faktum er ikke gået ubemærket hen af nogle Twitter, der er enige i, at BAE Systems har gjort meget godt ud af de britiske, amerikanske og franske allieredes luftangreb på Syrien, som blev sanktioneret af Theresa May. Det er blevet rapporteret, at Storbritanniens bidrag til det militære angreb var at affyre otte Storm-Shadow-missiler på et påstået kemisk våbenanlæg, der hver kostede 790.000 £ (6 milloner kroner) – i alt 6,32 millioner £  (47 millioner kroner). Missilerne blev fremstillet af BAE Systems.

Theresa Mays mand har arbejdet som relationship manage for forskningsinvesteringsselskabet Capital Group siden 2005. Tory-BAE-forbindelserne går dog endnu dybere. Den tidligere finansminister og nuværende chefredaktør ved Evening Standard, George Osbornes anden arbejdsgiver Black Rock, er den femte største aktionær i BAE Systems.

Tallene offentliggjort pr. 31. marts 2018 afslører, at Capital Group har samlet over 360.000 aktier i selskabet, hvilket er mere end 11 procent i forhold til det foregående kvartal, hvilket kan have bidraget til en kraftig stigning i BAEs aktiekurs, der i øjeblikket ligger på omkring 600 p. .

Philip May’s Capital Group var knyttet til Paradise Papers-skandalen i 2017. Nyheds- og aktuel magasin, Private Eye, foreslog på det tidspunkt, at Philip May’s firma brugte offshore advokatfirma Appleby til at udtænke investeringer i skatteparadis.

Når hun blev spurgt på tidspunktet af skandalen om hendes mands rolle, fortalte en talsmand for premierministeren af journalister: “Hr. May er involveret i udviklingen af ​​Capital Groups pensionsløsninger. Han er ikke investor, men konsulterer andre kapitalforeninger om pensionsprodukter og løsninger for kunder.”

De seneste nyheder kommer på bagsiden af ​​en nylig aftale, der blev aftalt af BAE Systems og den saudiske regering angående af det foreløbige salg af 48 Typhoon-jetfly til Saudi-Arabien. Aftalen blev hilst velkommen af ​​de relevante embedsmænd fra Storbritanien og Saudi-Arabien, som siger, at det ville bi drage til at skabe arbejde. Det blev imidlertid kritiseret af våbenmodstandere, bekymrede over den igangværende krig i Jemen.

Virksomheder, der drager fordel af krig – er ikke et nyt koncept, men mange må spørge sig selv om, hvorledes det hele passer med Philip May, PM’s angiveligt nærmeste politiske allierede.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.