Skripal-forgiftning: Den rygende pistol er fundet i et avisarkiv

Den britiske presse nægter at fortælle den britiske offentlighed om afsløringerne om Skripal-forgiftningen i Salisbury, som – hvis det afsløres – helt sikkert ville føre til afskedigelse af udenrigssekretær Boris Johnson og endog kunne vælte hele Theresa May-regeringen.

Storbritanniens presse er blevet mærkeligt stille i Skripal-sagen. Efter det enorme oprør over Salisbury-forgiftningen og den mirakuløse bedring af alle ofrene for “Putins dødbringende nervegift Novichok” er der kun tavshed. Men bemærkelsesværdige afsløringer i en notits i en lokal avis og en specialiseret sundhedsjournals hjemmeside fortæller os hvorfor.

Først skal du overveje, hvad der mangler: Hvor er de yderligere udtalelser fra Julia Skripal? Hvor er hun og hvorfor har der ikke været yderligere orienteringer om hendes helbred? Har hun besøgt sin far på hospitalet? Hvis ja, hvorfor er dette ikke blevet rapporteret? Hvis nej, hvorfor ikke?

Hvad er der sket med de daglige opdateringer om Sergei Skripal? De sidste rapporter antydede, at han snart ville kunne forlade hospitalet, så har han gjort det? Hvis ikke, hvordan har han det? Hvordan tog han nyheden om, at den britiske stat dræbte alle hans kæledyr og brændte beviserne for, at de ikke var forurenet med Novichok?

Men Storbritanniens mainstream mediers undladelse af at opdatere den britiske offentlighed om vigtige aspekter om Skripal-sagen går meget, langt længere end dette.

For det første har vi den lidt bemærkede kendsgerning, at May-regeringen har brugt mindst en D-notice til at kvæle pressedækning af sagen. Regeringsordren om at give pressen mundkurv på blev tilsyneladende udstedt for at beskytte ​​MI6’s hemmelige agent, som var Sergei Skripal’s forbindelsesofficer. Med denne regerings sædvanlige inkompetence blev D-notice’en faktisk udstedt efter at fra pressen havde offentliggjort hans navn og vigtigere, at han arbejdede for Orbis Business Intelligence, der skabte den falske nyhed “Dirty Dossier” om Donald Trump.

Det er almindeligt for medierne ikke at afsløre, at de er blevet ramt med et D-notice; de kan jo ikke indrømme, at de er under regeringskontrol og adlyder regeringens censurdiktater – det er jo noget, der kun formodes at ske under “totalitære regimer”.

I dette tilfælde blev sandheden imidlertid afsløret af Alex Thomson, chef korrespondent og nyhedsvært på Channel 4 News. Thomson tweetede om det den 12. marts:

Mens D Notice tilsyneladende advarede Storbritanniens sørgeligt føjelige mainstream medier, var en bulgarsk journalist dog meget mere vedholdende og principfast.

I 2017 rapporterede journalisten Dilyana Gaytandzhiev om massive lufttransporter af våben fra Europa til syriske “oprørere” under diplomatisk dække og blev fyret for det. Den 26. april gjorde hun dog et andet interessant fund. Hun tweeted at:

“The #Skripals blev angiveligt udsat for stoffet #Fentanyl, ikke #Novichok nerveagenten, ifølge oplysninger opnået fra UK Clinical Services Journal

Clinical Services Journal er en specialistudgivelse for sundhedspersonale i Storbritanniens akutte sundhedssektor. Det er således en seriøs publikation skrevet af og for folk, der er meget fortrolige med spørgsmål som opioid-forgiftning.

Notitsen fra Clinical Services Journal, Gaytandzhiev havde fundet er fra 5. marts 2018, dagen efter Skripal hændelsen i Salisbury. I sin originale version står der:

Salisbury District Hospital erklærede en “større hændelse” mandag den 5. marts efter at to patienter blev udsat for en opioid ….. Det fulgte en hændelse timer tidligere, hvor en mand og en kvinde blev udsat for stoffet Fentanyl i byens centrum . Opioid er 10.000 gange stærkere end heroin.

Den 27. april en dag efter, at artiklen blev offentliggjort, men mere end syv uger efter, at Skripals blev forgiftet, blev artiklen ændret. Endnu engang var det Dilyana Gaytandzhiev der gjorde det arbejde, som de føjelige og kujonagtige britiske medier ikke kunne gøre. Hun tweeted igen:

@dgaytandzhieva – 12:12 UTC – 27 Apr 2018

#Skripals blev udsat for #Fentanyl, ikke #Novichok. Efter at jeg offentliggjorde disse oplysninger i går (26.04.) Redegjorde Clinical Services Journal i dag https: //www.clinicalservicesjournal.com/story/25262 / …

Den anden linje i den forfalskede artikel lyder nu: “Det fulgte en hændelse timer tidligere, hvor en mand og en kvinde blev udsat for et stof i byens centrum.”

Alle henvisninger til Fentanyl som årsag til Skripal-sygdommen i den 5. marts artikel blev fjernet fra den 26. april til den 27. april. Når det er sagt, at de igen viser den sjuskede inkompetence hos dem, der er ansvarlige for det uhyrligt uansvarlige Novichok-svindelnummer, indeholder artiklen stadig en henvisning til en opioid.

CSJ var heller ikke den eneste kilde, som rapporterede Fentanyl. Den lokale Salisbury Journal rapporterede den den 5. marts og – på nuværende tidspunkt – er stykket stadig på dens hjemmeside:

“Politiet oplyste om en stor hændelse, efter en mand i 60’erne, og en kvinde i 30’erne blev fundet bevidstløs på en bænk i indkøbscenteret søndag.

“Nødtjenesten på stedet mistænkte stoffet til at være et stærkt lægemiddel kaldet fentanyl, men intet er endnu blevet bekræftet.

“De blev taget til Salisbury District Hospital, hvor de er i en kritisk tilstand i intensiv pleje.”

http://www.salisburyjournal.co.uk/news/16066343.Critically_ill_man_is_former_Russian_spy/?ref=arc

Nu kunne man hævde, at den oprindelige fentanyl-diagnose var fejlagtig, og at de to Skripals faktisk led af virkningerne af det meget dødelige nervemiddel, der hverken kunne dræbe dem eller, de mennesker, der først hjalp dem på bænken, politibetjent, marsvin eller kat.

En sådan påstand ville imidlertid stride mod regeringens forklaring på Skripals mirakuløse overlevelse – at så snart de ankom, fik de modgift til Novichok, som netop var på lager hos en almindelig DGH (District General Hospital), som ikke engang har en giftgift.

Selvfølgelig, hvis de var blevet bevidstløse af Novichok-forgiftning, men behandlet for Fentanyl-indtagelse, ville behandlingen have været mislykket, og de ville enten være døde eller blevet efterladt i en permanent vegetativ tilstand. Trods alt forsikrede pressen og lægeeksperter os om, at virkningerne af Novichok er hurtige og irreversible.

Hvis de på den anden side faktisk blev forgiftet af Fentanyl, ville de have haft en langt bedre chance for overlevelse og helbredelse.

Så meget desto mere, fordi personale hos Salisbury DGH er blevet eksperter i at håndtere virkningerne af heroin-erstatninger. I november 2017 rapporterede Salisbury Journal om en andet tilfælde af overdosering af fenatanyl. I 2016 havde Salisbury en stigning i Fentanyl overdosistilfælde.

Et andet lokalt nyhedswebsite, Devon Live, bragte også den oprindelige rapport den 5. marts under overskriften: “Større kemisk hændelse, efter 10 personer opkastede fentanyl og to er kritisk syge.

“Det er forstået, at politiet har mistanke om, at fentanyl, et syntetisk opiat, der er mange gange stærkere end heroin, kan have været involveret. En mand og en kvinde er i kritisk tilstand og op til 10 andre mennesker er involveret.

Officerer og ambulancefolk blev kaldt til The Maltings indkøbscenter i Salisbury, efter at manden og en kvinde blev syg. Kvinden, der var bevidstløs, blev fløjet til Salisbury distriktssygehus klokken 4.15, mens manden blev transporteret med ambulance.

“Det blev for nylig rapporteret, at fentanyl har kostet mindst 60 personer livet i Storbritannien i løbet af de sidste otte måneder.”

https://www.devonlive.com/news/devon-news/major-chemical-incident-declared-after-1299623

Devon Live-rapporten er stadig (i øjeblikket) online i sin oprindelige form. Det linker til den første Wiltshire Police erklæring om sagen og citater fra den. Mærkeligt nok er linket dødt. Den første officielle politierklæring i Skripal-sagen er “i øjeblikket utilgængelig”.

Alt dette efterlader os med et stort, ubesvaret spørgsmål: Er den samlede britiske presses totale tavshed om denne ekstraordinære nedskydning af regeringens “sag” mod Rusland om Skripal-forgiftningen resultatet af en yderligere D-notice?

Eller er det et chokerende eksempel på kollektiv selvcensur af en medieelite, der er lige så engageret som May-regeringen og høgene i Washington i jordingen af Rusland og øget vestlig intervention i Syrien og Ukraine?

Fordi beviset, der blev afdækket af en enkelt ung bulgarsk journalist, kan og burde i det mindste bringe Storbritanniens sabel-svingende nar af en udenrigsminister, Boris Johnson, til fald. Og i betragtning af den ekstraordinære internationale krise denne bevidste fejlberegning har forårsaget, ligeledes Theresa May og hele Tory-regeringen.

Skandalen var langt mere farlig, det mislykkede cover-up er langt mere latterlig, og eksponeringen er langt mere dramatisk end de begivenheder, der bragte Nixon og frembragte den klassiske film om Watergate. Og Skripalgate har lige det, der skal til. Men har de britiske medier en Bob Woodward eller en Carl Bernstein? Jeg tror du kan gætte svaret …..

Kilde

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.