Tjekkisk præsident indrømmer sit land producerede Novichok

Tjekkisk præsident indrømmer sit land producerede Novichok – men britiske mainstream medier forbliver tavse

Den nylige stilhed i de britiske medier over forgiftningen af ​​Skripals gør nu vold på sig selv for at ignorere præsidenten for Tjekkiet’s indrømmelse om, at hans land har produceret Novichok.

Milos Zeman sagde: “Man må konkludere, at vores land producerede og testede Novichok, selvom det kun blev produceret i små mængder og derefter ødelagt,” sagde tjekkiske leder til Barrandovs tv-kanal. “Det ville være hyklerisk at lade som om det ikke er sådan,” sagde han og tilføjede at “der er ingen grund til at lyve.”

Den britiske regering anklager Rusland for forgiftning af Yulia og Sergei Skripal i Salisbury ved hjælp af nervegiften A230, der siden er blevet kendt som Novichok. En del af argumentet fra premierminister Theresa May for Moskvas meddelagtighed er, at Rusland er det eneste land, der kan producere den. Denne fortælling har stort set været ubestridt i de britiske mainstream medier.

Da russiske diplomater foreslog, at Tjekkiet sammen med Slovakiet og Sverige og andre, herunder Storbritannien og USA, også havde evnen til at producere giften, latterliggjorde i Storbritanniens medier påstanden og beskyldte Moskva for at fremsætte falske teorier.

Indtil videre er stilheden øredøvende i de britiske mainstream medier. Hvad der var uheldig ved rapporteringen af Moskvas forslag om, at andre nationer er i stand til at producere Novichok, var ideen om, at Rusland gav disse lande skylden. Virkeligheden er, at Moskva blot foreslog, at det er ukorrekt at sige, at kun Rusland er i stand til at producere denne særlige nerveagent.

Zeman, statschef for en europæisk nation, har nu bakket op om denne påstand, men det er stadig ikke overbevisende nok til, at de britiske medier rapporterer, selv om det er et simpelt citat.

Det er rigtigt at sige, at der er en besynderlig stilhed over Skripal-forgiftningen i de seneste uger. I ugerne efter hændelsen i Salisbury var medierne fulde af spekulation og krav om hævn over Rusland. Nu er der meget lidt.

Et af de største spørgsmål er … Hvad skete der med Yulia Skripal, efter at hun blev udskrevet fra hospitalet?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.