CBC udstiller “The Godfather”, om Adelson’s indflydelse på amerikansk og canadisk politik

Den fremtrædende canadiske nyhedsvært Wendy Mesley afslører kampagne-donoren, milliardæren  Sheldon Adelson, for at få den amerikanske ambassade flyttet til Jerusalem, Trump’s opgivelse af Irans atomaftale og om både den amerikanske og canadiske politik generelt .

Adelson, den tiende rigeste mand i verden og det republikanske partis største donor, vides at bruge sine penge til at påvirke politikker på vegne af Israel.

Efter Trump trak sig fra Iran-aftalen, donerede Adelson yderligere 30 millioner dollars til det republikanske parti, muligvis den største enkelt-donation i amerikansk historie.

Adelson havde også indflydelse på den tidligere canadiske premierminister Stephen Harper, som støttede Trump’s flytning af den amerikanske ambassade og at USA trak sig fra Iran-aftale, ligesom den canadiske konservative leder Andrew Scheer.

Mesley interviewer New York Times reporter Ken Vogel, der siger, at Adelson har private møder i Det Hvide Hus med Trump, vicepræsident Pence, John Bolton og andre. Israel er kernen i Adelson’s donationer, som er blevet påvirket af hans israelske kone, Miriam.

Vogel forklarer, at Adelson er “the enforcer” for jødiske amerikanske donorer, der giver mange penge til republikanske politikere. Folk er bange for at modarbejde ham.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.