På sporet af “deep state” af Lars Jørgensen og Tommy Hansen, Free21

Har finanseliten overtaget styringen af medier, politikere og institutioner i den vestlige verden?

Fred i verden er for de allerfleste et dybtfølt ønske, og ingen normale mennesker ønsker krig. Alligevel står vi nu igen angiveligt overfor en krigstrussel fra Rusland, kun et kvart århundrede efter at de sovjetiske tropper frivilligt trak sig tilbage fra Østtyskland for at muliggøre Tysklands genforening.
Putin benytter enhver lejlighed til at sige, at kun i en “gal mands hjerne” kunne man forestille sig at Rusland ville angribe et vestligt land – alene styrkeforholdet mellem USA og den tidligere supermagt i øst gør tanken latterlig.

Det hører vi imidlertid intet om i de vestlige medier, som tvært imod organiseret viderebringer påstande om “russisk aggression” og Putins indsats for at nedbryde de vestlige demokratier.

Medierne har nu i årtier massivt bakket op om enhver krigsindsats fra USA, selv om den nyere historie beviser, at USA gang på gang har opfundet fjendebilleder, fabrikeret falske beviser og har stået bag ulovlige regimeskift i talrige lande. Den kritiske holdning til USAs krige forsvandt i kølvandet på Vietnamkrigen, og siden har både medier og politikere i vesten “rettet ind”.

Hvordan kan det være, at selv venstreorienterede og socialistisk orienterede partier sidder med ved bordet og nikker, når de moderne krige sættes i gang? Hvor er nutidens Olof Palme i det politiske spektrum? Ingen kritiserer i dag USA.

Når en amerikansk præsident kommer med en udtalelse, tager vi den for pålydende. Når en russisk præsident gør det samme, afviser vi det prompte som propaganda. Hvorfor er medier og politikere ikke nøjagtigt lige så kritiske overfor USA som overfor Rusland eller Kina? I modsætning til både Rusland og Kina har USA en erklæret og formuleret geopolitisk strategi og et ønske om at vinde indflydelse overalt på kloden.

80 procent af det amerikanske militær befinder sig uden for USA. 80 procent af det russiske militær befinder sig i Rusland. USA har 12 hangarskibe og planer om at bygge endnu flere. Rusland har 1. USA har mere end 900 officielle millitærbaser udenfor USA, Rusland har 2. NATO-landene bruger årligt mere end 12 gange så meget på oprustning som Rusland. Tropper, tanks og andet krigsudstyr fra USA vælter måned for måned ind i Tyskland, og vi har i dag i Europa den største koncentration af krigsklare tropper siden 2. verdenskrig. Er det altsammen nødvendigt for at beskytte os mod Putin, eller ligger der andre interesser bag?

Under 1. verdenskrig fortalte de amerikanske medier og bogforlag villigt om de “usle” tyskere, som amerikanerne skulle i krig med. Det samme under 2. verdenskrig. Straks efter skiftede fjendebilledet, og gennem hele den kolde krig blev frygten for en kommunistisk magtovertagelse brugt som fundament for en uhyrlig vækst i krigsindustrien. Udsigten til fred i Europa efter 1992 var ikke kun en katastrofe for krigsindustrien, det strider også direkte mod de erklærede geopolitiske amerikanske målsætninger – til enhver tid at sørge for, at der ikke skabes forbindelser mellem Europa, først og fremmest Tyskland, og Rusland, således at vi ikke i fællesskab opbygger en både økonomisk og kulturel supermagt.

Med 11. september 2001 startede “Krigen mod terror” som igen har bragt de geopolitiske brikker i en gunstig position set med USAs øjne. Planerne om at angribe og destabilisere en række muslimske lande efter 2001 var ikke en reaktion på terrorangrebet 11. september, de rækker flere år tilbage. Igen har medierne spillet en hovedrolle i formidlingen af de nye fjendebilleder – fra Al-Qaeda og ISIS til Gadaffi, Saddam Hussein og Syriens folkevalgte præsident Assad. Det helt nye fjendebillede er nu Kina, hvor USA også åbent forbereder en væbnet konflikt.

Det, man i USA kalder “deep state” har forlængst overtaget kontrollen med den demokratiske udvikling, Kennedy var den sidste præsident, som italesatte problemet. Tilliden til det amerikanske system kan for de fleste amerikanske vælgere ligge på et meget lille sted. Spørgsmålet er, hvilken rolle spiller dette fænomen “deep state” på europæisk jord?

Følg Lars Jørgensen på http://www.kommunikationsforum.dk og http://homosociologicus.com
og
Tommy Hansen på http://www.free21.org

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.