Michelle Obama giver kvinder skylden for Trump

Det Demokratiske Parti, som hjalp med at forme et USA, som bedst kan betegnes som et neoliberalt korporativt system, anses endnu en gang af mange fra den såkaldte amerikanske venstrefløj som frelseren. Alligevel nægter partiet til stadighed at tage fat på den sociale ulighed, der førte til valget af Donald Trump og oprøret fra Bernie Sanders. Demokraterne er døve, dumme og blinde overfor de meget reelle økonomiske lidelser, der plager over halvdelen af ​​Amerika. Det vil ikke kæmpe for at betale arbejdstagerne en løn, man kan leve af. Det vil ikke trodse lægemiddel- og forsikringsindustrien ved at give sygesikring til alle. Det vil ikke bremse militærets skræmmende appetit, der forarmer landet og støtter vedtagelsen af ​​nytteløse og kostbare krige udenfor landets grænser. Det vil ikke genoprette de tabte borgerlige frihedsrettigheder, herunder retten til privatlivets fred, frihed fra regeringsovervågning og retfærdig proces. Det ønsker ikke erhvervslivets penge ud af politik. Det vil ikke demilitarisere politiet og reformere et fængselssystem, der har 25 procent af verdens fanger, selvom USA kun har 5 procent af verdens befolkning. I stedet spiller de på marginerne, især i valgkampene, og nægter at tage fat på væsentlige politiske og sociale problemer og i stedet fokuserer på smalle kulturelle spørgsmål som homoseksuelle rettigheder, abort og våbenkontrol i en ejendommelig form for anti-politik.

Dette er en forfejlet taktik, men den er forståelig. Partiets ledelse, Clintons, Nancy Pelosi, Chuck Schumer, Tom Perez, er skabt af det korporative Amerika. I en åben og demokratisk politisk proces, som ikke domineres af partieliter og korporative penge, ville disse mennesker ikke kunne fasholde den politisk magt. De ved det. De vil hellere implodere hele systemet end opgive deres privilegier. Og måske vil det ske. Tanken om, at Det Demokratiske Parti på nogen måde er et bolværk mod despotisme, afvises af de sidste tre årtier af deres politiske aktivitet. Det er garantien for despotisme.

I denne video fra The Jimmy Dore Show giver Michelle Obama giver kvinder en overhaling for ikke i tilstrække grad at have stemme på en kvinde, korporative Hillary Clinton, og dermed var skyld i valget af Trump.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.