Nicaragua afviser “Partisk” OAS-Rapport, kalder den “Fake News”

Nicaraguas udenrigsminister Denis Moncada har afvist den nye rapport fra Den Interamerikanske Kommission for Menneskerettigheder (ICHR) som “subjektiv” og “partisk”.

Moncada sagde: “Rapporten analyserer de sociale protester, der fandt sted den 18. april, som ikke resulterede i dødsfald.

“Men medierne, manipulerede informationerne, offentliggjorde falske nyheder om en universitetsstuderendes død i Central American University, som aldrig skete. Disse oplysninger fungerede som en detonator for begivenhederne, der fandt sted fra 19. april.

“Grupper, der er interesserede i destabiliseringen og brud på landets forfatningsmæssige orden, ligeglade med ethvert socialt krav, gav næring til oprøret fra den dag, som blev hærgen, brande og plyndringer.

“Den nicaraguanske stat udtrykker kategorisk sin holdning til de begivenheder, som ICHR analyserer, som ikke inden for rammerne af sociale protester, snarere … et forsøg på forfatningsmæssig og institutionel brud for at ændre … den legitimt valgte regering.”

Moncada fortsatte med at sige, at i modsætning til at påstå at protesterne var fredelige, begyndte demonstranterne fra den 19. april at bruge voldelig magt, hvilket resulterede i mange dødsfald.

ICHR, en filial af OAS, offentliggjorde en rapport, der fordømmer den påståede overdrevne magt fra den nicaraguanske regering mod protester.

Den amerikanske FN-ambassadør Nikki Haley fordømte også torsdag Nicaragua for angiveligt at bruge overdreven vold mod “fredelige demonstranter”.

“Politiet og pro-nicaraguanske regeringsparamilitære har intensiveret indsatsen for at straffe fredelige demonstranter,” sagde Haley i en erklæring. Hun hævder, at præsident Ortega “bruger den politiske krise til at øge vold og undertrykkelse.”

Moncada imødegik dette, det er “ikke statens politik at undertrykke sociale protester, og endnu mindre overdreven og vilkårlig brug af magt fra det nationale politi. Det er nok at anføre de mange marcher, der har fundet sted i landet, hvor ingen døde.

“Der er absolut ytringsfrihed, og den bliver mere og mere misbrugt, ved at sprede falske nyheder, der holder befolkningen i forvirring og provokerer til kriminelle handlinger, såsom afbrænding af Radio Ya og Radio Nicaragua, handlinger, der blev udeladt af rapporten, selvom arbejdende journalisters liv var i fare.”

Udenrigsministeren sagde, at de 143 dødsfald, som er rapporteret af ICHR, “ikke er blevet pligtopfyldende undersøgt og verificeret”, og at flere borgere allerede er kommet frem for at sige, at deres identiteter blev fejlagtigt rapporteret som ofre.

Ifølge Moncada’s erklæring “udelukker rapporten bevidst alle de væbnede angreb, belejringer, chikane og kidnappinger” fra demonstranterne side.

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.