Mexico’s venstreorienterede AMLO lover radikale ændringer med hensyn til korruption, fattigdom, narkotikakrig

I en jordskredsejr har vælgerne valgt Andrés Manuel López Obrador til Mexicos næste præsident. Den tidligere borgmester i Mexico City – der er kendt som AMLO – bliver Mexico’s første venstreorienterede præsident i årtier. Mandag diskuterede López Obrador og præsident Donald Trump indvandring og handel i en telefonsamtale. Trump opfordrede Mexico’s valgte præsident til at samarbejde om grænsesikkerhed og NAFTA og fortalte reportere: “Jeg tror, ​​han vil forsøge at hjælpe os med grænsen. Vi har utroligt dårlige grænselove, indvandringslove, de værste i verden, latterliggjort af alle i verden. Og Mexico har meget stærke indvandringslove, så de kan hjælpe os.” Democracy Now taler med John Ackerman og Irma Sandoval i Mexico City. Irma Sandoval er professor og direktør for Center for Studiet af Korruption ved det nationale autonome universitet (UNAM) i Mexico. Hun er indstillet til at blive finansminister i Andrés Manuel López Obrador’s regering. John Ackerman er redaktør for det mexicanske lovtidende og professor ved UNAM i Mexico. Han er også en klummeskribent for ugeskriftet Proceso og dagbladet La Jornada.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.