Nicaragua – Vi kan antage næsten alt. . .

Vi kan antage næsten alt. . .

Lad os antage, at det, der generelt betegnes som “oppositionen” stadig kan kaldes den “studentledte” opposition.

Lad os antage, at den 18. april var eleverne misinformeret om Ortega-løsningen på manglende midler til pensionssystemet, da det er den nemmeste måde at forklare, hvorfor de fortsætter med at fordreje problemet, medmindre der er noget andet på spil her, så som slagsmålet mellem progressive og regressive kræfter.

Lad os antage, at den private sektor ikke havde nogen del i studenternes uberettigede overstadighed med hensyn til en gradvis stigning, mindre end 1% i medarbejderbidrag og 3,5% af den private sektor, ikke at glemme de studerende ikke ville blive påvirket af ændringerne i de kommende år og trods følgende: det var den private sektor, der havde forladt forhandlingerne. Det var den private sektor, der ønskede langt mere drastiske nedskæringer, og det var den private sektor, der foretrak at hæve pensionsalderen og privatiseringen af ​​sundhedsvæsenet.

Lad os også antage, at de studerende ikke var klar over de moderate justeringer, som var accepteret af pensionistforeningen.

Lad os antage, at elevernes bekymringer over Indio-Maiz-branden var ægte, selvom det ikke forhindrede dem i at deltage i afbrænding og ødelæggelse af bygninger, der tilhører den nationale kulturarv; det gamle marked i Masaya, CUUN i Leon, rådhuset i Granada for blot at nævne nogle få.

Lad os antage, at ingen i den studenterledte opposition vidste, at et værelse var blevet afsat på tredje sal af UPOLI (et privat teknisk universitet, der var et af protestens epicentre), hvor studerende mistænkt for at have tilknytning til sandinisterne blev tortureret. Dette var oplevelsen af Jenner Lenin Barrios Paiz:

Lad os antage, at ingen af eleverne vidste, at der på UPOLI’s område blev samlet Molotov-cocktails, og der blev afholdt møder for at drøfte planlægningen af logistikken for at destabilisere landet ved at udbrede kaos, fremme angreb på regeringens symboler og statslige vartegn i håbet om, at præsident Ortega ville sende militæret på gaderne og derfor lade grænserne være åbne for narkohandlere og organiseret kriminalitet.

Lad os antage, at Kenneth Pérez Duartes død, sidst set den 23. maj, hvis legeme blev fundet 26. juni – en ung mand, der havde deltaget i anti-regeringsprotesterne, og som tidligere havde tilknytning til den sandinistiske ungdomsbevægelse og som Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper”, beskrev som en trussel; lad os antage, at hans død ikke havde noget at gøre med den prodemokratiske studenterbevægelse.
https://www.elnuevodiario.com.ni/nacionales/465663-unan-managua-nicaragua-tortura/ Hans krop blev forresten fundet uden tænder, hans ben var blevet brudt, der var forbrændinger på hans krop, tegn på elektrisk stød, og hans mor kunne kun identificere ham ved en defekt på en af hans tæer.

Lad os antage, at i den video, hvor Pio Arellano vifter med en pistol, er tilstedeværelsen af Félix Maradiaga, der blev kendt som leder af oppositionen og senere rejst til Washington med de studerende, kun endnu en tilfældighed.

Lad os antage, at kontakten mellem Félix Maradiaga og organiseret kriminalitet i en eventyrverden også kunne beskrives som tilfældig i lyset af videobeviserne og tilståelsen af Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper”, hvor sidstnævnte hævder, at Maradiaga havde aftalt hans tjenester.

Lad os antage, at efter anholdelsen af Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper”, at var det bare en tilfældighed, at Félix Maradiaga tweeted kl. 04:07: Lad os alle gå til Chipote (et fængsel i Managua) og forlange frigivelsen af fangerne. En besked han gentog på facebook klokken 8:24 og igen kl. 9:51 a.m.

Lad os antage forbindelserne mellem organiseret kriminalitet og Félix Maradiaga, Kenneth Pérez Duerte’s død og Eric William Espinoza Mendoza, der allerede er knyttet til Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper” og videobeviset, der dokumenterer disse relationer, alt dette blot er en tilfældighed.

Lad os antage overlapningen mellem Félix Maradiaga’s antipati for Ortega-regeringen, og NED’s opstillede mål er helt utilsigtet, hvilket tilsidesætter, at Maradiaga’s organisation, IEPEPP, modtog 285.000 dollars i amerikansk finansiering.

Lad os antage, at de fireogtredive plus organisationer, der har modtaget 4,4 millioner dollars mellem 2014 og 2017, ikke har haft nogen indflydelse på de synspunkter, som de nævnte organisationer anfører, idet der tages hensyn til følgende: “Miljøgrupper” i Nicaragua er unikke i verden, da de ikke synes at være for bekymrede for klimaforandringer, “feministiske” grupper undlader at anerkende de enorme fortjenester, som Ortega-regeringen har gjort for at fremme ligestilling mellem kønnene eller de strenge love, der er relateret til vold i familien, og “studentgrupper” synes ikke at værdsætte gratis uddannelse, subventioneret offentlig transport eller gratis internet i parker og offentlige rum.

Lad os antage, at på den skæbnesvangre dag den 19. april gentog de studerende eleverne ved et uheld på sociale medier “tre studerende dræbt”, da dødsfaldene i virkeligheden omfattede en politibetjent, en student og et medlem af den sandinistiske ungdomsbevægelse.

Lad os antage en anden stor antagelse, som er anklagen om, at politiet på må og få åbnede ild mod demonstranterne, blev uskyldigt fremmet, gentaget og rapporteret på trods af bevis på dødelige skud til hoved og nakke og nogle gange brystet, et mønster, der er sammenfaldende med brugen af ​​velplacerede snigskytter, og det kunne ikke have været forårsaget af vilkårlig beskydning. https://www.scribd.com/document/378216559/INFORME-SOBRE-REPRESIO-N-Y-VIOLENCIA-EN-CONTRA-DE-MANIFES-TANTES-19-de-abril-2018-version-final

Lad os antage, at ved tidspunktet for den første dialog inkluderede de studerende utilsigtet navnene på flere personer, som ifølge familiemedlemmer rapporteret af El Nuevo Dario https://www.elnuevodiario.com.ni/nacionales/463190-ocho-victimas-abril-que-se-toparon-muerte/ intet havde at gøre med protesterne. Det var tilfældet med Jesner José Rivas. Ligeledes var Juan Carlos López Martínez og Nelson Enrique Téllez Huete sammen, da de blev skudt om natten, to blokke fra Huerters hus. Erick Andrés Cubillo’s familie sagde også, at han ikke havde noget at gøre med protesterne.

Lad os antage, at da de studerende brugte navnet Christian Emilio Cadena, var det bare en anden fejltagelse fra deres side, selvom Christian Emilio Cadena var en ung sandinist, der døde for at beskytte CUUN-stedet fra den altødelæggende brand, som oppositionen påsatte og derfor brugte de navnet på en studerende, hvis død de var skyldige i, hvis ikke, så ansvarlig for.

Lad os antage, at da Leonel Morales, lederen af studentforeningen, gjorde opmærksom på disse mange uoverensstemmelser, havde den intet at gøre med hans senere bortførelse, tortur og skydning. https://www.tn8.tv/sucesos/451594-secuestran-y-golpean-dirigente-de-unen-upoli-en-una-calle-de-managua/

Lad os antage, da vi antager så meget, at hans skæbne ikke havde noget at gøre med hans erklæring den 28. april: “Universitet er overtaget af personer, som ikke er studerende, som går med 9 millimeterpistoler”.

Lad os antage, at de studerende demonstranter ikke fuldt ud havde forstået det “civile samfund”, som de hævdede at repræsentere, da de tog hospitalets billede af Leonel Morales og sendte det til websitet Nicaragua Libre, hvor der blev registreret 89 hånende og spøgende kommentarer, som havde været delt 335 gange.

Mens vi antager så meget, lad os være ærlige om et par af fakta. CENIDH-rapporten var næsten udelukkende baseret på rapporter fra La Prensa, en ekstremt højreorienteret publikation, der tidligere modtog massiv finansiering fra USA’s regering. Lad os også være ærlige med hensyn til Nicaragua’s polariserede miljø. Hvorfor skal vi nøjes med at ignorere de millioner af dollars, der er blevet kanaliseret til ngo-sektoren og båndene i denne sektor til menneskerettighedsorganisationer? Hvis disse organisationer ønsker at bevise, at de ikke er gået i kompromis, lad dem begynde med at afvise NED-finansiering. Jeg tvivler på, at det vil ske. I stedet vil det endeløse kor af “Vi hader Daniel Ortega” sandsynligvis fortsætte med at blive gentaget i det uendelige.

Lad os i det mindste forsøge at være ærlig over for internationale organisationer, der siges at være uafhængige af regeringer, og de internationale medier siges at være uafhængige af ensidighed; disse er organisationer med enorm prestige, en verden, hvor kulturelle forbindelser, kontakter, karriere og privilegier har stor vægt. Samstemmigheden af ​​disse organisationer om emnet for de seneste begivenheder i Nicaragua bør ikke komme som et chok. Nicaragua har ikke tilpasset sig NATO’s interesser, er det eneste land i Mellemamerika, der ikke har et handelsunderskud med USA og har stærke bånd til venstreblokken og venstreorienterede lande. (Ecuador, Bolivia, Venezuela, Cuba og El Salvador). Når en gruppe lande danner en blok bliver den vanskeligere at nedbryde.

Amnesty med hjælp fra Bianca Jagger lagde grunden til at stemple Nicaragua som autoritært. Jagger er meget tæt på oppositionsmedlemmer og er også et Amnesty-bestyrelsesmedlem. Human Rights Watch modtog en donation på hundredvis af millioner dollar fra George Soros, og flere personer har stillet spørgsmålstegn ved HRW’s rapportering i Venezuela, hvor Soros siges at have økonomiske interesser. Det nævner ikke engang Trump’s mangeårige interesser i Venezuela.

Hvad der skete i Nicaragua var et forsøg på et kup. Det mislykkedes, men presset og kritikken fra ngo-samfundet og de interne elementer, der ønsker en mere Washington-venlig regering, vil fortsætte, det økonomiske pres fortsætter. Jeg forestiller mig, at propagandakampagnen for at miskreditere en legitim og demokratisk valgt regering, der fortsat nyder stor støtte, også vil fortsætte.

Kilde

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.