Nicaragua: CENIDH’s falske rapportering

Det Nicaraguanske Center for Menneskerettigheder (CENIDH) betragtes som mere respektabelt af de to menneskerettighedsorganisationer i Nicaragua. Alternativet, Den Permanente Kommission for Menneskerettigheder eller CPDH, blev grundlagt af det amerikanske udenrigsministerium sammen med CIA ved at bruge penge øremærket til kontraerne og fortsætter med at modtage finansiering fra USA. Siden begyndelsen af krisen har den førstnævnte organisation CENIDH fungeret som rapporteringsbureauet, gruppen er betroet den makabre opgave at holde styr på antallet af døde. Som en menneskerettighedsorganisation forventes den at være neutral, upartisk og rapportere præcist; medierne afhænger i høj grad af sådanne organisationer.

Desværre er den første rapport, der blev stillet til rådighed af CENIDH i begyndelsen af ​​maj, fuld af mangler, fejl og et mønster af bedrag. Og alligevel i betragtning af landets interne dynamik er det ikke overraskende overhovedet, at de større antagelser og konklusioner, som gruppen har fremført, er blevet genanvendt i uendelighed både i Nicaragua og i udlandet. Rapporten fungerede også som en skabelon for ngo’ere som Amnesty International og mest af the Interamerican Commission for Human Rights.

CENIDH-rapporten indeholder 45 dødsfald i kronologisk rækkefølge, hvoraf næsten alle blev dræbt af skud. I de fleste tilfælde noteres hvor projektilet ramte. Placeringen af ​​alle døde er også angivet, men detaljerne synes at være få, og under ingen omstændigheder er der beviser til støtte for de anførte konklusioner. Rapporten kvalificerer det nationale politis reaktion i de tidlige skæbnesvangre dage som udøvelse af ​​brutal vold og beskrives som undertrykkelse og vold fra statens side. Betænkningen pålægger specifikt regeringen, Daniel Ortega og Rosario Murillo, samt lederen af ​​det nationale politi og den næstkommanderende med fuldt ansvar for alle døde.

Organisationen har aldrig givet konkrete beviser i noget tilfælde for, at det var politiet, der havde skudt på demonstranter eller forbipasserende. De fremstillede snarere en fortælling, som andre brugte til at fremme en dygtig propagandakampagne gennem en blanding af fejende generaliseringer og vidnesbyrd fra familiemedlemmer, der bekræfter, hvad CENIDH selv har foreslået.

Tilbage i tiden

Vilma Núñez de Escorcia blev præsident for CENIDH-organisationen i 1990 samme år Violeta Chamorro blev præsident, og de havde et tæt forhold. Tidligere medlem af FSLN eller Frente Sandinista de Liberación Nacional og ligesom mange, der på det seneste har været en del af mediekredsløbet, forlod Núñez i sidste ende partiet og sluttede sig til den Sandinistiske Renovation Bevægelse eller MRS. En anden tidligere sandinist Carlos Fernando Chamorro forlod på samme tid. Ifølge en artikel udgivet i The New York Times Magazine i 2009, havde han oplevet en åbenbaring om vejen fremad. Mange tidligere sandinister brød med partiet i de tidlige år af Chamorro administrationen og ifølge en uafhængig kilde havde udvandringen mindre at gøre med nogen form for kollektiv åbenbaring vedrørende demokrati, end det havde at gøre med det faktum, at tingene så dystre ud for FSLN og ingen forventede at partiet ville rejse sig fra asken.

“I 1990’erne var der et levende civilsamfund”, begyndte en artikel udgivet af the North American Congress on Latin America eller NACLA. Forfatterne undlod at nævne, at betingelserne var forfærdelige for de fleste nicaraguanere i løbet af den tid, da gevinsterne i det foregående årti forsvandt gennem smertefulde nedskæringer. De fleste af de tidligere sandinister, der dannede MRS, fik stillinger i ngo’er. De var stort set fra en baggrund af privilegerede og forventede at besætte højtstående stillinger. Núñez forlod FSLN lidt senere end den indledende migration, efter at hun ikke blev FSLN’s præsidentkandidat i 1996. Hun tabte til Daniel Ortega og beskyldte Ortega for at påvirke partiets interne styrende organ.

Siden Somoza’s fald har der kun været to grene på træet, en var FSLN, og den anden var kontra’erne, der blev omdannet til Violeta Chamorro’s præsidentskab. Grundlæggerne af MRS ønskede muligvis at skabe en tredje gren og så distancere sig fra Sandinist-partiet, en tur, som med tiden førte dem tættere og tættere på det yderste højre. I 1996 var Sergio Ramirez den første MRS præsidentkandidat og fik mindre end to procent af stemmerne, og i årene derefter har partiet aldrig vundet mere end ti procent. Virkeligheden i Nicaragua er, at bortset fra en platform for udvikling og sociale fremskridt er der kun den modsatte, en tilbagevenden til at være en klientstat af USA, fordi der stadig er kun to grene.

Den Washington-venlige klan

I dag er Chamorro’s slags overalt. De har haft et venskabeligt forhold til New York Times gennem årene, og i Nicaragua har de stor institutionel magt på tværs af mange aspekter af samfundet. Deres tilstedeværelse er især mærkbar i medielandskabet, de er mest berømt som familien bag avisen La Prensa, og de har også formænd i to indflydelsesrige ngo’er (Violeta Chamorro Foundation og i Nicaraguas Fond for Social og Økonomisk Udvikling eller FUNIDES). De har modtaget finansiering fra National Endowment for Democracy eller NED gennem en Carlos Fernando Chamorro medieorganisation kaldet CINCO og en anden mediegruppe, Invermedia, som støtter endnu et Chamorro-medie kaldet Confidencial. Medlemmer af den udvidede familie fortsætter med at arbejde på La Prensa. I det sidste årti var der to tilfælde af påståede hvidvaskningsanklager, hvor CINCO og FUNIDES blev mistænkt for at have modtaget midler fra NED og National Democratic Institute og kilder påstod, at de fordelte midlerne til forskellige enheder med det formål at undergrave Ortega-regeringen. http://tercerainformacion.es/antigua/spip.php?article6403https://carlosagaton.blogspot.com/2016/10/nicaragua-funides-envuelto-en…

Forbindelser mellem Chamorro familien og Washington har dybe rødder. Washington støttede National Union Party eller UNO, der bragte Violeta Chamorro til magten i 1990. Et andet familiemedlem, Edmundo Jarquín, var MRS præsidentkandidat i 2006. Faktisk er det, der er kommet til at blive anerkendt som oppositionen, klart domineret af medlemmer af MRS med Vilma Núñez i front. Gennem årene har især de sidste ti år af Ortega’s ambitiøse administration reduceret fattigdommen til det halve, fremskyndet brugen af ​​vedvarende energi, øget adgangen til sundhedspleje og uddannelse, demokratiseret økonomien ved hjælp af mikrolån og ved at give skøder til land. Derfor blev den politiske kamp om noget andet, der blev fremsat af en række beskyldninger, som blev til en udbredt kampagne. Félix Maradiaga, Dora María Téllez, Vilma Núñez og Carlos Fernando Chamorro er kendte offentlige figurer, som er forenet i deres foragt for præsident Daniel Ortega og vicepræsidenten, Ortega’s kone, Rosario Murillo. Uden tilfældighed er de også anerkendt som arkitekterne for kupforsøget sammen med højtstående religiøse personer som biskop Silvio Baez.

NGO-samfundet har også været på barrikaderne for at fjerne Daniel Ortega fra embedet: Alfonso Bermudez bidrog i New York Times og Benjamin Waddell senest i Huffington Post. Mary Ellsberg (datter af Daniel Ellsberg) skrev en liste over oppositionens talepunkter for onlinesitet Pulse, og hendes søn Julio Martinez Ellsberg er blevet betalt konsulent for oppositionens studentergren, som i øjeblikket er i færd med en forvandling og en navneændring for at fjerne sig fra Washington-turen, hvor de mødtes med Marco Rubio og hans meget højreorienterede kolleger.

Krisen i Nicaragua har ikke været et spørgsmål om politiets undertrykkelse eller om en diktator, krisen har været en klasses forsøg på at udøve sin institutionelle og klassemæssige magt til at overbevise verden om, at præsident Daniel Ortega’s regering har mistet legitimitet. Siden valget i 2006 har den Chamorro-ejet La Prensa, ligesom mange af de organisationer, der hævder at repræsentere civilsamfundet, forvandlet fjendskab til Ortega-navnet til et spørgsmål om personlig armageddon. Set i bagspejlet skaber den højreorienterede Washington-venlige skare, der er forbundet med oligarkernes historiske beskyttere og følgagtige koorporative medier, en næsten perfekt parallel til de gamle kontra-dage ved hjælp af forskellige vildledende manøvrer som iscenesættelse af false flag operationer, misinformation og brutal vold.

I betragtning af Ortega’s popularitet (ved det seneste valg fik han 72% af stemmerne), var en krise uundgåelig, den var nødvendigt, hvis de tidligere oligarker skulle genvinde magten. Det burde være chokerende for alle at bemærke, at 80% af CENIDH-rapporten var baseret på artikler fra La Prensa. Hvor mange i USA eller Storbritannien ville betragte en menneskerettighedsrapport som legitim, der brugte Fox News som en primær kilde til bestemmelse af enhver begivenhed og især en begivenhed, der perfekt passer til interesserne for det yderste højre og efterlade modstanderen vanæret?

Påstandene mod den nicaraguanske regering

CENIDH’s omhyggeligt udformede påstande (fyldt med nogle få konkrete påstande, der er i modstrid med udsagn fra familiemedlemmer eller endog hvad der hævdes i forskellige dele af rapporten) er fuldstændig godtaget af journalister, som at politiet åbnede ild mod demonstranter, at der blev brugt levende ammunition, affyret tilfældigt. BBC, “Sikkerhedsstyrker og væbnede pro-regeringsgrupper har voldeligt undertrykt demonstranter.” Elizabeth Malkin og Alfonso Flores Bermúdez for New York Times, “Regeringen reagerede på demonstranterne med et blodig indgreb ved at skyde på de demonstrerende skarer.”

Amnesty International-rapporten fra den 29. maj anerkender og understreger endog brugen af ​​snigskytter og mønstret af skud mod hoved, nakke og bryst. De gav rapporten navnet “Shoot to Kill”. Amnesty modsiger CENIDH-påstanden, som er gentaget af alle mainstream medier fra den første dag. Amnesty fastholder, efter instrukser fra regeringen, at politi eller paramilitære snigskytter søgte bestemte mål, sigtede på bestemte personer og henrettet dem. Men ved at hævde det, står de overfor uoverstigelige vanskeligheder for at kunne opretholde deres påstande, for ikke alene døde folk, der ikke var hvor CENIDH sagde, at de var, men der døde også mennesker, der ikke havde noget at gøre med protesterne.

Ifølge Amnesty skal vi tro på, at mens protesterne fandt sted, gik politi eller parapoliti-snigskytter tilfældigt rundt og vilkårligt besluttede at dræbe folk, der ikke var involveret i protesterne, bare en her og en anden der. Denne historie er simpelthen utroligt, for ikke at nævne det, der er baseret på de foreliggende oplysninger, ikke en eneste søn eller datter fra business-klassen eller overklassen er blevet dræbt. Brugen af ​​snigskytter ville betyde, at enkeltpersoner var specifikt målrettede, og dog i det ene tilfælde efter det andet har dødsfaldene ramt familier med begrænsede ressourcer og i få tilfælde middelklassefamilier. Havde regeringen specifikt gået efter udvalgte personer, ville de så have valgt dem, der ville være at betragte som anti-Ortega eller højrefløj, snarere end medlemmer af deres egen base.

Benzin på bålet

Den 18. april havde eleverne hævdet på sociale medier, at en studerende var blevet dræbt. Det var falsk og kunne ses som et uheld, hvis det ikke var et konsekvent mønster af bedrag. Den 19. april blev der sendt en anden løgn, “tre studerende dræbt.” Inden for de første par dage var kommentarerne af videoer på YouTube pludselig fyldt med snak om diktatoren; Mierda Ortegas, Ortega Diktator og Mordere. Mange har hævdet, at kup-forsøget var et populært oprør, og i øjeblikket kan det have fremstået som sådan, men meget af forargelsen var baseret på fejlagtige oplysninger og løgne.

I løbet ad lørdagen ringede en række studerende til venner og familie fra UPOLI (akronym for det tekniske universitet i Managua) og hævdede, at de “skyder på os!” CENIDH-rapporten hævder Jonathan Steven Valerio # 38 (kugle til nakke) blev dræbt i angrebet. En artikel i El Nuevo Dario hævdede mange sårede og en død, men prøv at søge på hans navn nu og intet kommer op, muligvis fordi han ikke var død indenfor UPOLI, hans død var forårsaget af en snigskytte, der fandt sted meget tidligere på dagen uden for Hospital Manolo Morales. Telefonopkaldet og næsten en times overgreb af politiet på eleverne i UPOLI var et opdigtet svindelnummer.

En lignende scene blev opført på UNAN, et offentligt universitet, også i Managua. De studerende var udenfor, hvor de affyrede våben.

To dødsfald opstod senere, da politiet fjernede en nærliggende tranque (barrikade); de var ikke studerende. Alle store medier har fået den falske  historie: Guardian, Washington Post, New York Times og PBS, alle hævder, at et massakre havde fundet sted, og at studerende var blevet dræbt.

For nylig har Dania Valeska, som har været et stærkt synligt oppositionsmedlem, afsløret en række informationer, der bekræfter at MRS-medlemmer og højtstående religiøse personer finansierede og organiserede den krise, der har krævet livet af så mange. Enhver, der så noget i forbindelse med “hostage, siege, under-attack-massacre that lasted 24 hours”, genkender hende straks. Mary Ellsberg brugte Valeska’s billede til at underbygge hendes påstand om en massakre.

Evaluering af en repræsentativ nyhedsrapport og CENIDH’s brug af den

Nedenfor er en sammenligning med en artikel i El Nuevo Dario, der behandlede otte af dødsfaldene. Det indeholder også kommentarer af slægtninge. Selv om hele rapporten ikke analyseres, tilbyder denne sammenligning en repræsentativ vurdering af, hvilken artikel der rapporteres, hvad de pågældende har sagt, og hvad CENIDH-rapporten hævder. En politimands død er også undersøgt.

Nummeret tildelt hvert dødsfald af CENDIH er tilvejebragt, og et link til selve rapporten er til rådighed nederst. Det skal bemærkes, at CENIDH-rapporten, uanset hvilken beskrivelse en person gives i forhold til omstændighederne, tillægges alle dødsfald til statsundertrykkelse, herunder to politibetjentes død og en række sandinistiske unge.

Ifølge El Nuevo Darios nyhedsrapport, sagde familiemedlemmer af Jesner José Rivas, nr. 32 (projektil i brystet), at han ikke havde noget at gøre med protesterne, og dog hævdede CENIDH specifikt, at den unge blev dræbt i forbindelse med plyndring, hvilken familie også nægtede. https://www.elnuevodiario.com.ni/nacionales/463190-ocho-victimas-abril-que-se-toparon-muerte/

Carlos López Martínez # 19 alder 24 (kugle i brystet) og Nelson Enrique Teller Huete # 45 (kugle i hals) var sammen, da de blev skudt om natten, to blokke fra Tellers hus. Begge familier nægtede, at de havde noget at gøre med protester. CENIDH rapporterer imidlertid Teller som et offer for statsundertrykkelse og Martínez som dræbt under protesten.

Darwin Manuel Urbina # 2 (kugle i hals), blev dræbt, da han kom tilbage fra arbejde. CENIDH-rapporten hævder, at kuglen blev set som kommet fra anti-riot-politiet. Men Amnesty’s “Shoot to Kill”-rapport skriver, at det var skud mod hoved/nakke/bryst udført af snigskytter, en direkte modsigelse.

Familien til Eric Andrés Cubillo # 21, sagde også, at han ikke havde noget at gøre med protesterne. Denne sag er så uhyre, at det er værd at citere El Nuevo Diario-artiklen, hvor hans kone forklarer, at han var gået til hospitalet til en læge og var i nærheden af Metrocentret for at tage en bus hjem.

“Erick Andrés Cubillo, en civil arbejder ved Enatrel central, er en anden af ofrene fra april, der ikke havde noget at gøre med protesterne. Katherine Álvarez, ofrets kone, “Han var ikke en del af protesterne. Han var gået til Hospital Bautista til en konsultation, derfra gik han mod Metrocentret for at tage bussen,” fortalte hun.

CENIDH hævder, at Erick Cubillo døde indenfor UNI – en helt anden historie.

Sagen om Cristian Emilio Cadena #18 repræsenterer et groft cover-up, hans dødfald er et andet eksempel på at øge dødstallene. CENIDH siger kun, at han døde, da han forsvarede CUUN, som var studentforeningens bygning ved Leon’s universitet. Han blev fundet uden tænder, ingen arme og ingen ben. El Nuevo Dario rapporterede, at hans krop viste tegn på tortur. Mens CENIDH gik lang for at placere så mange dødsfald som muligt i forbindelse med protesterne; var de helt tilfredse med at hvidvaskede detaljerne i denne grusomme sag.

Yderligere Information

Politibetjent Hilton Rafael Manzanares # 6 var en af ​​de første dødsfald i UPOLI-området, og han blev skudt i hovedet, en klar provokation. Kun en anden person døde i Managua den 19. april, Darwin Manual # 2 på vej hjem til arbejde. Han var ikke en studerende, heller ikke en protesterende. Det tredje dødsfald, der fandt sted den 19. april, fandt sted i Tipitappa. Richard Pavón Bermúdez # 1, det siges, at han døde foran Alcadia (borgmesterkontoret) af flere skudsår. Man ved nu, at den unge sandinist blev dræbt af oppositionsmedlemmer på vej til at afbrænde bygningen.

Yderligere tre unge, som CENIDH-rapporten opfører som døde den 19. april, blev dræbt den følgende dag, den 20. april. Dette omfattede Harlington Raúl López, som kun var 18 år gammel # 5 (kugle til hoved). CENIDH hævder, at han var studerende på UPOLI og døde i protesterne der. Men han var ikke en studerende, og ifølge slægtninge var han efter arbejde gået ud med sin bror. De var gået forbi protesten nær UNI og vendte tilbage til deres hjem i barrio 380, da han blev ramt. http://www.laprensa.com.ni/2018/05/20/suplemento/la-prensa-domingo/2421563-el-drama-de-las-madres-que-perdieron-a-sus-hijos-por-la-represion-orteguista&sa=U&ved=0ahUKEwj018iRwPbcAhUsApoKHactDDgQFggFMAA&client=internal-uds-cse&cx=002404155096523495012:vh9stnbozbi&usg=AOvVaw38mFFozMy7tb7P7gqgZPAg

Familien til Franco Alexander Valdivia Machado # 3 (kugle til hoved) havde hans krop gravet op og en uafhængig obduktion blev udført. Obduktionen bekræftede, at en snigskytte havde været skytten, da kuglen var kommet ind med en nedadgående bane. Artiklen henviser også til muligheden for at matche typen af kuglen til det, der anvendes af politiet. Hvis det havde været tilfældet, ville oppositionen sikkert have præsenteret det bevis, men det er ikke nævnt. https://www.laprensa.com.ni/2018/05/06/nacionales/2414738-autopsia-a-estudiante-asesinado-en-protestas-en-esteli-confirma-uso-de-francotiradores

Påstanden om, at det nationale politi åbnede ild mod demonstranterne og skød vilkårligt, forblev den fremherskende fortælling omkring den 30. maj, Mother’s Day March. Tom Phillips skriver i the Guardian, “demonstranterne blev mødt af en kugleregn.” Tim Rogers skrev i The Atlantic, “politiet sprayede demonstranterne med kugler.” Ifølge El Nuevo Dario, 2. juni, mødte politiet protestens afslutning og åbnede ild. Først blev historien ændret for at hævde, at der var en eller flere offentlige snigskytter i baseball-stadionet. Men i løbet af begivenhederne den 30. maj blev også tyve politibetjente beskudt, ikke dødeligt men såret af skydevåben. Detaljer som disse, som tyder på en mere kompleks fortælling, er fuldstændig overset.

Forvirring, sammenbrud, udeladelser.

Ligesom Christhiam Emilio Cadenas blev Kevin Perez Duarte hårdt tortureret og i sidste ende dræbt. Han blev sidst set den 23. maj og hans krop blev fundet 26. maj. Kevin Perez var en tredjeårs medicinsk studerende fra UNAN. Hans død har været knyttet til Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper”. Dette dødfald blev givet så lidt betydning, der er endda tvivl om hans korrekte navn. Nyhedsrapporter nævner undertiden Keller, nogle gange Kevin, og nogle gange Kenneth. Det ser ud til, at demonstranterne, der blev kendt som Movimiento de Abril 19 eller M19, opdagede, at han havde tilhørt den sandinistiske ungdomsbevægelse.

En fuldstændig tilståelse af Christian Josué Mendoza Fernández, alias “El Viper”, forbinder Félix Maradiaga, som fremstod som leder af oppositionen, med organiseret kriminalitet og et komplot for at vælte regeringen.

Viper beskriver planen for at destabilisere regeringen ved at kanalisere raseri, angribe symboler for Ortega-regeringen og FSLN-partiet samt målet med at rekruttere mellem 28 og 35 personer med så mange våben som muligt. En anden video viser Maradiaga sammen med en anden fra underverdenen ved navn Pio Arellano. I videoen har Arellano en pistol, som han tager ud og vifter med den.

Maradiaga rejste med de studerende på deres tur til Washington og har været en af lederne som modtog finansiering fra USA i sin rolle som administrerende direktør for Institut for Strategiske Studier og Offentlig Politik. Det synes uforståeligt, at mainstream medier ikke tog  dette op, da Maradiaga ikke vendte tilbage til Nicaragua med resten af gruppen, tilsyneladende fordi han frygtede, at han ville blive arresteret ved ankomsten. Men på trods af nogle forholdsvis bemærkelsesværdige forbindelser, som man tror, at enhver undersøgende journalist ville have fundet fristende, har der næsten ikke været nogen interesse for de beviser, der binder USA’s finansiering til oppositionens lederskab, organiseret kriminalitet og nogle ret gruopvækkende handlinger.

Mangler synes forsætlige.

Påstanden om, at UPOLI’s tredje sal blev brugt som et torturkammer, er ikke kun i Viper-tilståelsen, det er også blevet bekræftet af Verónica Gutiérrez, en anden UPOLI-studerende og Jenner Lenín Barrios Paíz, som selv blev tortureret der.

Det udførlige arbejde af højreorienterede organisationer og samarbejdet mellem internationale medier havde en anden effekt. Med al skylden opbygget på Ortega-regeringen og ingen interesse i at anerkende den ødelæggelse, som oppositionen har gennemført (kidnapning, overfald, tortur, brandstiftelse, chikanering, intimidering, tyveri af biler, medicinske forsyninger, motorcykler og voldtægt af en kvindelig politibetjent og en tiårig pige) medie black-outet har bestemt bidraget til volden. I mellemtiden har brugen af ​​snigskytter forøgede dødstallet, og CENDIH gjorde det, der var nødvendigt for at skabe billedet af en “studenter massakre”. Snigskytterne var højst sandsynlig organiserede kriminelle, som beskrevet af Viper, (medlem af El Salvadors kriminelle bande Mara 18 blev anholdt i juni). Snigskytterne gik hovedsagelig efter unge (hvoraf mange viste sig at være studerende). Disse var de dødsfald, der var nødvendige for at opfordre til regimeskifte.

En anden rapport lavet af Enrique Hendrix er langt mere omfattende end den korte sammenligning her. (Et link til hans rapport er angivet nedenfor) Så er der rapporten udført af Organisationen for Amerikanske Stater, CIDH-rapporten dækker perioden 19. april til 19. juni. I denne to måneders periode er ni navne opført to gange og en yderligere er der opført fjorten navne, der ikke havde noget at gøre med krisen; disse er tilfælde af dødsfald relateret til andre forbrydelser som røverier, trafikulykker, naturlige dødsfald og selvmord. https://v4.simplesite.com/#/pages/440496470?editmode=true#row_f2f66414-…

Fraværet af kritisk analyse fra mainstreammedier tyder på en sammensværgelse. Carl David, der har skrevet for The Guardian, ses arm-i-arm med oppositionsmedlemmer på sociale medier. Mary Ellsberg er Facebook ven med Dora María Téllez og biskop Silvio José Báez. Tim Rogers har bogstaveligt talt lavet en karriere ved at slynge umotiverede fornærmelser mod den nicaraguanske regering. Tom Phillips synes at have glæde af, at beskrive præsident Ortega som “en brutal hensynsløs tyran” og refererer til skulpturer af træer, der pryder Managua’s horisont som Rosario Murrillo’s “oddball forfængelighedsprojekt”. Bianca Jagger, der er i Amnesty’s bestyrelse, har været fotograferet med Alex Hernandez en af arrangørerne af nætter med hærgen, der terroriserede byerne Catarina, Daria og Niquinomo. Aljazeera interviewede for nylig Hernandez, der blev præsenteret som et uskyldigt medlem af oppositionen, som nu skjuler sig på grund af frygt for forfølgelse.

Det er oppositionens seneste strategi. Da videoer og beviser for oppositionens forbrydelser mod sandinisterne cirkulerer,

er medlemmer af oppositionen igen ofrene. Som rapporteret af AP 10. august og optaget af The New York Times hævder enkeltpersoner at være blevet bortført og hævder at være blevet tortureret. Og alligevel tilbyder de ikke et fotografi af et blå mærke eller et fotografi af et snit. Det hedder snarere, “de ved, hvordan man slår os, så det ikke efterlader noget mærke.” En ny version af historien vises nu med en mand, der viser et ar hvor en kugle blev fjernet. Fotografiet ser ikke ud til at være relateret til historien med hånden, men med titlen “Arbitrary Arrests, Abuse the New Normal in Nicaragua”, hvem stiller spørgsmålstegn ved, hvordan det passer sammen med det andet.

Til bestyrtelse for ​​nogle fortsætter præsident Ortega med at have bred støtte, og det store flertal af borgerne er meget lettet over at have genoprettet freden. Siden den sidste af tranque blev fjernet for næsten tre uger siden har der været lidt vold, bortset fra dem som oppositionen har slået ihjel. De omfatter Reyneia Gabrielle Da Costa Lima Rocha, dræbt 23. juli på vej hjem fra sit arbejde på politiets sygehus; politikaptajn César Martín Blandón Urrutia myrdet i departementet Carazo den 5. august; Luis Enrique Montano døde den 3. august efter at han var blevet alvorligt såret den 14. juli. Senest blev Lenin Mendiola også likvideret. Han var et ikon blandt mange sandinister. Ingen af ​​disse dødsfald har fået opmærksomhed fra udenlandske journalister. Og mens de eneste kendte dødsfald i de seneste tre uger har været dem, der er likvideret af oppositionen, er de dødsfald, som regeringen har ansvaret for, forøget med mere end hundrede, ifølge den internationale presse. Ikke overraskende fortsætter propagandastrømmen.

CENIDH rapport herDøde er listet 1-45

Analyse af CENIDH rapporten af Enrique Hendrix her

Kilde: tortillaconsal.com

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.