AMLO vil afslutte den neoliberale politik og dens plyndringspolitik

Fra nationalpaladset erklærede præsident Andrés Manuel López Obrador (AMLO) “afslutningen af ​​neoliberal politik”, det “mareridt”, der herskede i Mexico i 36 år. “To ting afskaffes”, sagde han ved afslutningen af ​​høringen om planlægge Mexicos transformation (el Foro Planeando Juntos la Transformación de México): “den neoliberale model og dens plyndringspolitik.”

Ved afslutningen af høringen om Mexico’s transformation, som er en forberedelse af den nye nationale udviklingsplan, understregede han, at “nu bygger vi, hvad der følger med bevidstheden om, at det, vi gør, vil være til genskabelse af vores offentlige liv. Vi har ansvaret for, at opbygge et post-neoliberalt forslag og gøre det til en levedygtig model for økonomisk udvikling, politisk organisation og sameksistens mellem sektorerne.”

López Obrador hævdede, at den nye regering skal demonstrere, at modernitet kan smedes “fra neden og uden at udelukke nogen; denne udvikling behøver ikke at være i strid med social retfærdighed.” Med dette sagde han, at det neoliberale stadie, hvor udviklingsplanerne blev lavet baseret på opskrifter sendt fra udlandet, vil blive overvundet.

Præsidenten skitserede 11 hovedpunkter, der vil regulere offentlige politikker under hans regering, blandt hvilke han fremhævede: “Markedet erstatter ikke staten. Det var et bedrag, at indføre neoliberal politik, en sofisme. Staten er ikke opløst overalt i verden, hverken i Kina eller i USA. Kun disse virkeligsfjerne teknokrater kom op med ideen om, at staten ikke var nødvendig, de brugte den kun til at redde det konkurstruede økonomiske system med Fobaproa.”

Han sagde, at de aldrig troede, at statens centrale funktion er at forbedre forholdene for liv og arbejde, såvel som folkets lykke.

Af denne grund sagde han, at en økonomi skal fremme velfærd, det vil sige “at vi tænker på væksten i økonomien, men også fordelingen af ​​rigdom og indkomst. Det er i det væsentlige udviklingen, derfor bør økonomisk vækst ikke kun skabes uden at knytte den til udvikling.

Hertil knyttede López Obrador, “for alles bedste, først de fattige.” Vi skal være opmærksomme på alle, lytte til alle, respektere alle, men “give fortrøstning til de mest trængende, sårbare, udnyttede, marginaliserede, glemte. Det er humanisme, og det må være den nye regerings kendetegn.

Efter at nævne som to andre hovedpunkter, ærligheden og en nøjsom regeringen, så der ikke er en rig regering og et fattigt folk, identificerede præsidenten et andet grundlæggende punkt: “ingen fred uden retfærdighed, fordi freden er frugten af ​​retfærdigheden”. Han mente, at det ikke var muligt at løse det alvorlige problem med usikkerhed og vold, uden at tage fat på de sociale årsager, som de skaber, det vil sige at tage hånd om de unge.

Kun på denne måde, ved at fokusere på socialpolitikken, kan man opnå gunstige betingelser for at modvirke vold. Fra at angribe dette problem er resten af ​​sikkerhedspolitikken komplementær: integrationen af ​​hæren og marinen; større koordinering mellem enhederne uden at krænke menneskerettighederne, “uden massakrer og uden yderligere vold”.

Som den ottende styrende punkt nævnte López Obrador: at genoptage de grundlæggende principper for udenrigspolitik, baseret på Juarez-princippet om respekt for andres rettigheder. Det betyder ikke-indblanding i andre landes anliggender og definere, at Mexico har ingen hegemoniske ambitioner , at “vi gennemføre principperne om folkenes selvbestemmelse, at vi ikke stræber efter at være et imperium; den politiske løsning af kontroverserne “.

Ligeledes vil et andet grundlæggende kriterium være at sikre, at der ikke er mere ufrivillig migration på grund af årsager som fattigdom eller vold, men at det er valgfrit.

Fra nationalpaladset, citerede Lopez Obrador et andet ledende princip, som udløste kontrovers i sidste uge, fordi han henviste til demokratiet, som synonymt med folkets magt, det ville indebære at opbygge et deltagende demokrati, hvor bestemmelserne i forfatningens artikel 39, at folket altid har ret til at ændre deres form for regering, bliver til virkelighed..

“Folket indsætter og folket afsætter, det har altid magten,” derfor understregede han vigtigheden af ​​tilbagekaldelse af mandatet og gennemføre andre demokratiske principper såsom folkeafstemninger og borgerhøringer.

Endelig sagde han, at et nyt princip i den nye regering ligger i “etik, frihed og tillid, som svarer til at opnå” Mexico’s genfødsel, søgen efter materiel og åndelig velfærd”, som vil være et grundlæggende element i den nye fase for genopretning af nationale værdier.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.